Bugetul alocat pentru anul 2019 pentru servicii medicale şi medicamente a fost suplimentat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, ca urmare a rectificării bugetare, cu suma de 28,8 milioane lei, valoarea totală a creditelor de angajament pentru acest an depăşind 555 milioane lei.

Anunțul a fost făcut de dr. Claudiu Cobuz, președintele director general al Casei de Asigurări de Sănătate Suceava.

Potrivit acestuia, sume suplimentare au fost alocate pentru medicamente cu şi fără contribuţie personală, servicii medicale în ambulatoriul de specialitate şi servicii medicale spitaliceşti.

„Bugetul alocat serviciilor medicale spitaliceşti pentru anul 2019 a ajuns, ca urmare a rectificării, la valoarea de 200,6 milioane lei. La acesta se adaugă şi sumele alocate spitalelor pentru plata creşterilor salariale ale personalului încadrat în unităţi sanitare publice, sume care au fost suplimentate cu 16,3 milioane lei, ajungând astfel la 191,47 milioane lei”,a  transmis Claudiu Cobuz.

De asemenea, a fost suplimentat cu 19 milioane lei şi bugetul necesar pentru plata certificatelor de concedii medicale depuse de angajatori, suma totală alocată în anul 2019 ajungând la 43,24 milioane lei.

„Suplimentarea bugetului Casei de Asigurări de Sănătate Suceava, aprobată de CNAS, permite derularea în bune condiţii a contractelor încheiate cu furnizorii pentru serviciile medicale acordate asiguraţilor din judeţul nostru”, a mai transmis Claudiu Cobuz.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.