Administrația Națională de Meteorologie a emis, sâmbătă, 7 iunie, o avertizare cod galben de furtuni pentru județul Suceava valabilă de la ora 12:00 la ora 23:00.

Potrivit ANM în estul și sud-estul țării, precum și în zona Carpaților Orientali și Meridionali vor fi intervale cu manifestări de instabilitate atmosferică.

Astfel, se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și izolat grindină.

Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp, iar izolat 40…50 l/mp.

ANM a actualizat și informarea meteo de manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate și a prelungit-o până marți seara la ora 23:00.

Meteorologii arată că instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp.

Fenomenele vor fi mai frecvente în timpul după-amiezelor și serilor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.