Hidrologii au emis joi, 6 iunie, o atenţionare cod portocaliu de viituri, creşteri de debite şi niveluri pe râuri din nouă bazine hidrografice situate în zona Moldovei. Atenționarea este valabilă până sâmbătă, 8 iunie, la ora 10.00.

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor /INHGA/, în intervalul 6 iunie, ora 20.00 – 8 iunie, ora 10.00, se instituie cod portocaliu pe râurile mici din bazinele hidrografice: Suceava, Moldova, Bistriţa, Trotuş (judeţele Suceava, Neamţ, Harghita şi Bacău), Suşiţa, Putna, Râmnicu Sărat (judeţul Vrancea), Bârlad (judeţele Vaslui şi Galaţi), Jijia (judeţele Botoşani şi Iaşi) şi pe afluenţii Prutului inferior din judeţele Vaslui şi Galaţi. Se vor semnala scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, creşteri de debite, cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie.

Specialiştii INHGA menţionează că aceste fenomene se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe afluenţi de grad inferior şi pe cursurile de apă necadastrate.

Conform atenţionării, din cauza gradului de instabilitate accentuat, cu precipitaţii sub formă de aversă şi caracter torenţial, fenomenele se pot produce izolat şi în alte bazine hidrografice mici din zonele de deal şi munte din nord-vestul, sudul şi centrul ţării.

Sursa: www.B1.ro

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.