Meteorologii au actualizat ultima informare meteo și anunță ninsori, lapoviță și grindină în mare parte a țării. Aceste fenomene sunt așteptate începând de sâmbătă dimineață până luni noapte. Vremea devine deosebit de rece pentru începutul lunii aprilie în vest, centru, nord și nord-est.

În intervalul sâmbătă ora 10.00 – luni ora 3.00, în jumătatea nordică a țării și la munte vor fi precipitații, pe arii restrânse moderate cantitativ. În zonele joase de relief, acestea vor fi sub formă de ploaie pe parcursul zilei de sâmbătă (2 aprilie), iar din noaptea de sâmbătă spre duminică (2/3 aprilie) se vor transforma local în lapoviță și ninsoare.

La munte va ninge, la început pe creste, apoi și la altitudini mai mici.

În restul teritoriului, în a doua parte a zilei de sâmbătă (2 aprilie) instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta local prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și posibil grindină.

Vântul va avea intensificări sâmbătă (2 aprilie) în sud, iar duminică (3 aprilie) în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și în zona montană înaltă.

Vremea va deveni deosebit de rece pentru începutul lunii aprilie în vest, centru, nord și nord-est.

ANM a emis și două alerte Cod galben.

Prima, în vigoare sâmbătă între orele 10.00 – 21.00, anunță că vântul va avea intensificări în Dobrogea și în estul Munteniei, cu rafale de 55…65 km/h și izolat peste 70…75 km/h.

Cel de-al doilea, de duminică ora 3.00 până luni la aceeași oră, informază că în Carpații Orientali și Occidentali, precum și în zonele joase de relief din județele Maramureș, BistrițaNăsăud, Mureș, Harghita, Suceava și Neamț, temporar va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat de zăpadă.

Al doilea Cod galben vizează județele Mureș, Bistrița Năsăud, Suceava, Neamț, Bacău, Harghita, Mureș, Bihor, Cluj, Alba, Hunedoara, Arad, Timiș, Brăila, Tulcea, Ialomița, Călărași și Constanța, potrivit mediafax.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.