Un accident din care au rezultat șapte răniți s-a produs vineri, în jurul orei 12:30, pe E85 la intrarea în Suceava dinspre Rădăuţi, la intersecţia cu centura Sucevei.

Se pare că accidentul a fost produs din cauza unui autoturism care circula pe direcția Suceava – Siret și a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune cu un microbuz care efectua curse pe ruta Rădăuți – Suceava. În urma impactului puternic dintre cele două autovehicule, microbuzul nu a mai putut fi controlat și s-a izbit într-un  stâlp.

Din cauza numărului mare de victime, a fost declarat codul roșu de intervenție, fiind trimise la faţa locului două autospeciale cu accesorii pentru descarcerare şi trei ambulanţe SMURD (B2, C1 Terapie Intensivă Mobilă şi ATPVM – Autospecială pentru Transport Personal şi Victime Multiple) de la Detaşamentul de Pompieri Suceava, precum şi două autosanitare ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean Suceava. De asemenea, la faţa locului s-au deplasat şi mai multe echipaje ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.. În urma accidentului au rezultat 7 victime, una din autoturism şi şase din microbuz, printre acestea din urmă fiind şi doi minori, în vârstă de 14 şi 16 ani.

Salvatorii au luat măsurile specifice de siguranţă, au balizat zona, au deconectat bornele de la bateriile de acumulatori şi au verificat scurgerile de carburanţi şi lubrifianţi. Concomitent, a fost acordat primul ajutor medical răniţilor, care nu prezentau răni grave. Toate persoanele implicate în accident au fost transportate la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului judeţean Suceava, pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate.
Pe timpul intervenţiei, circulaţia s-a desfăşurat alternativ, pe un singur sens de mers, iar după efectuarea măsurătorilor, un echipaj al pompierilor militari suceveni a îndepărtat resturile rezultate în urma accidentului şi a sablat partea carosabilă de scurgerile de carburanţi şi lubrifianţi, pentru evitarea altor incidente.

 

646x404-1

Sursa foto: Dănuţ Zuzeac

646x404

 

627x0

Sursa foto: Dănuţ Zuzeac

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.