Actualul primar al comunei Pojorâta, inginerul Ioan Bogdan Codreanu, cel care este și candidat la Consiliul Județean Suceava, a adus în atenția opiniei publice mai multe probleme care demonstrează că cei care muncesc pământul din acest județ, sau oamenii care mai cresc animale, nu sunt susținuți de autorități așa cum ar fi normal.

Concret, Ioan Bogdan Codreanu vede îmbunătățirea acestui sector prin programe clare și simple, dar care pot face o reală diferență între actualitate și viitor. În acest sens, în opinia candidatului, Consiliul Județean are un cuvânt important de spus.

„În agricultură nu ai cum să te dezvolți fără a avea forme asociative consistente și bine organizate. De asemenea, imaginea pe care o are astăzi un cioban, un fermier, un țăran simplu, este una nepotrivită și „alimentată” de cei de pe margini. NOUL FERMIER este un concept prin care am avea de câștigat cu toții. Nu e o rușine să fii tânăr fermier, tânăr cioban, tânăr agricultor. În alte țări acești oameni sunt priviți cu admirație și recunoștință, de aceea cred cu tărie că, pe lângă atragerea de fonduri europene, sau crearea de programe locale de susținere a tinerilor din acest sector, este nevoie de o schimbare de mentalitate, iar asta începe cu fiecare dintre noi”, a declarat Ioan Bogdan Codreanu.

Candidatul la Consiliul Județean Suceava a amintit și de nevoia susținerii mai solide a țăranului simplu care, de când se știe, își începe dimineața la 5 pentru a se ocupa de treburile gospodărești: creșterea animalelor și lucrarea pământului.

„Este inadmisibil ca în anul 2020 să nu avem urme semnificative de evoluție și să avem încă oameni care își depozitează laptele în găleata de 20 de l de la var. Acel bidon de aluminiu pentru lapte este doar un vis pentru mulți oameni simpli din județ, iar acesta este semn clar că nu suntem pe drumul cel bun. «Primul tractor», «Prima Cositoare», «Primul bidon», «Prima Mulgătoare», aceste proiecte trebuie să devină realitate. Trebuie să ne susținem oamenii muncitori din județ, iar dacă unora li se pare că aceste proiecte nu sunt viabile îi invit să arunce o privire către  vecinii noștri din Austria și Polonia”, a mai spus primarul comunei Pojorâta.

În loc să i se creeze condiţiile pentru a rămâne la vatra strămoşească şi a trăi cinstit din munca pământului, de care este organic legat, se preferă mai degrabă, astăzi, depopularea satelor și emigrarea în masă a oamenilor de la țară pe plantaţiile străine, este de părere inginerul Ioan Bogdan Codreanu.

„Noi, cei care ne-am născut la sat cunoaștem o bună parte din neajunsurile acestui sistem și cred cu tărie că tot noi putem, din discuțiile avute cu acești oameni, să propunem soluții. Cei care fac legi și proiecte din birouri, ne-au convins! Este momentul ca fiecare să facem ce ne pricepem mai bine, iar țăranul simplu din județul Suceava să devină un simbol și nu o bătaie de joc”, a conchis primarul comunei Pojorâta.

Ioan Bogdan Codreanu este unul dintre cei mai performanți primari din județ, iar la alegerile din septembrie va candida la funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava, din partea Partidului Mișcarea Populară.

One Response

  1. nicolai

    cum a reusit sa prosteasca o pojorata intreaga?, le-a taiat de sub nas 400 de ha de padure, si voi il promovati?

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.