Primarul comunei Pojorâta, inginerul Ioan Bogdan Codreanu, a readus  în spațiul public miercuri, 20 octombrie, un subiect ce a fost pe buzele reprezentanților administrației publice județene cu ceva timp în urmă, dar care nu a fost dus la îndeplinire până acum.

Concret, în  urmă cu  aproape un an, pe data de 20 noiembrie 2020, pe raza localității sale avea loc o întâlnire de lucru la care participau prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Nicolae Bode și președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

„Se anunța la vremea aceea noua tehnologie utilizată pentru prima dată în România, prin care urma să fie reabilitată infrastructura feroviară. Se promitea că începând cu anul acesta vom avea trenuri ce abia vom apuca să le privim, așa o viteză de mare vor prinde.

A trecut aproape un an, iar de atunci, de la momentul festiv, nu s-a mai întâmplat nimic!

Tu, Gheorghe Flutur, ne spui ceva la un an de la acel moment? Ai idee pe unde au ajuns lucrările”?,  a transmis primarul comunei Pojorâta.

Edilul a comparat evenimentul de atunci cu cele care se organizau în perioada de tristă amintire.

„A fost o regie pusă la punct de regizorul șef al județului, Gheorghe Flutur, pe care și Ceaușescu ar fi invidios. După ziua cu filmările și cu fotografiile nu s-a mai întâmplat nimic. Despre asta cred eu că ar trebui să vorbească Flutur: despre zeci de proiecte nefinalizate, despre buna guvernare, despre prețul energiei electrice, al benzinei, nu doar despre subiectele ce-l avantajează. Realitatea este mult mai interesantă”, a mai spus Codreanu.

Potrivit acestuia, lucrările anunțate atunci au și stagnat de a doua zi, motiv pentru care nimeni nu a mai auzit nimic legat de acest subiect.