Primarul comunei Pojorâta, inginerul Bogdan Codreanu, a transmis joi, 3 decembrie, că foarte mulți președinți de organizații din județ cer demisia secretarului general al PMP, Anca Sidor Gâtlan, motivele fiind destule și extrem de bine întemeiate.

Deși, și-a făcut loc în toate forurile partidului, se pare că, astăzi, Anca Sidor Gâtlan nu se bucură de cea mai onorantă imagine.

„Oamenii din teritoriu se revoltă și au și dreptate: Doamna Gâtlan și-a însușit funcții în toate forurile Partidului dar peste tot a distrus! Aceasta a fost vicepreședinte în Organizația de Femei, dar a făcut tot posibilul ca aceasta să fie destrămată, a fost vicepreședintele Organizației de Tineret, dar niciodată nu l-a avut la inimă pe președintele Adrian Ciobanu care a și demisionat. În realitate, scopul era ca Anca Gâtlan să formeze o trupă de tineri care să muncească ca sclavii pentru partid sub directa coordonare a nepotului lui Andronache, Robert Ciocan. Tot Anca Gâtlan este și vicepreședinte la Organizația Municipală, dar și secretar General al Organizației Județene a PMP. Un om care este peste tot, dar nu performează nicăieri, merită să facă loc unora mai bine pregătiți, care știu mai multă politică”, a declarat primarul comunei Pojorâta.

Edilul, fost candidat al PMP la funcția de președinte al CJ Suceava, a mai spus că, la Suceava, PMP este considerat bun propriu de câteva persoane, printre care și Anca Sidor Gâtlan.

„Directivele din partid sunt transformate în secrete ale familiilor Gâtlan și Andronache, aceștia fiind singurii care participă din partea PMP Suceava la ședințele CEN. Pe lângă aceasta, Anca Gâtlan este singura care are acces la toate grupurile de comunicare whatsapp (Departamentul de Comunicare, secretari generali, CN, Organizația de Tineret, Organizația de Femei). Informațiile ajung la ea, iar mai apoi, după bunul plac, sunt transmise, pe jumătate, sau sub altă formă, celorlalți colegi de partid”, a mai subliniat Codreanu.

Primarul comunei Pojorâta a reamintit și de momentul în care s-a îndrăznit  comunicarea nemulțumirilor cu voce tare. Acesta nu a fost deloc pe placul liderului PMP Suceava.

„Organizația de femei, în 2019, a avut curajul să ceară demisia din partid a doamnei Gâtlan, iar ca răspuns Marian Andronache a făcut o ședință de mustrare a doamnelor și, din acel moment, pentru Anca Gatlan, ședințele celei mai puternice organizații din partid au fost suspendate”, a mai spus Codreanu.

De remarcat este că foarte multe dintre organizațiile din județ au transmis că s-au au săturat să îi facă atâta campanie Ancăi Sidor Gâtlan, mai ales că aceasta nu este deloc cunoscută la nivel de județ.

Mulți dintre pmp-iștii din teritoriu cer o ședință județeană la care să participe și primarul comunei Pojorâta. De asemenea, pe tot parcursul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare, telefonul primarului de Pojorâta a sunat mai des ca niciodată, de multe ori membrii PMP fiind total dezamăgiți de felul slab de a face politică a lui Marian Andronache.

„Când l-am văzut pe bătrânul acela care candidează pe locul 1 la Senat din partea noastră, cu agenda sub braț în seră la cules ardei, cu stetoscopul la gât pe deal și mai apoi pe niște baloți, îmbrăcat cu o mizerie ce se voia a fi înlocuitoarea unei bundițe bucovinene, am zis că dacă nu ne facem bine, în scurt timp, ducem cu totul în gard partidul ăsta. Cu Andronache, cu frații Sidor și cu familia Munteanu, avem toate șansele. Să sperăm, însă, că majoritatea va învinge minoritatea”, a declarat pentru SuceavaLive un membru al Organizației Municipale a PMP.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.