Primarul comunei Pojorâta, inginerul Ioan Bogdan Codreanu,  le transmite mulțumiri cetățenilor din județ care la alegerile locale au votat cu el, dar la parlamentare și-au îndreptat opțiunea politică spre alte partide și au primit mesajul său din  perioada campaniei electorale exact cum  trebuia.

Dacă la alegerile din luna septembrie, când edilul a candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean a obținut, doar pe uninominal, aproape 25.000 de voturi, listele partidului fiind votate, tot datorită abordării sale din campanie, de peste 28.000 de persoane, la aceste alegeri PMP Suceava a scăzut considerabil.

 La parlamentare PMP Suceava a fost votat doar de aproximativ 10.000 de oameni.

„Cifrele demonstrează cu exactitate că, deși pentru unii prezența mea nu a contat, lipsa se simte. Scorul a scăzut după plecarea mea, iar votanții de la alegerile locale au înțeles realitatea actuală  din PMP Suceava. Astăzi, dacă ar fi să ținem cont doar de faptul că PMP-ului i-au lipsit puțin peste 1000 de voturi pentru a intra la guvernare, cu siguranță am înțelege și mai bine importanța celor 15.000 de voturi care au plecat odată cu mine”, a declarat primarul comunei Pojorâta.

Acesta a făcut și o analiză a celorlalte organizații PMP din județ, precum și a rezultatelor din localitățile în care există primari PMP.

„PMP nu a câștigat în nicio localitate din județ, nici măcar acolo unde a avut primari. Întrebarea se pune de ce?    De ce nu au tras tare ceilalți colegi primari pentru ca PMP să fie reprezentat de Marian Andronache în Parlament? Eu cred că problema a fost la candidații PMP Suceava, la modul de abordare a primarilor în funcție și la campania electorală lipsită de vlagă, cea din urmă nefiind o noutate”, a transmis primarul comunei Pojorâta.

Totodată, ținând cont de faptul că, din nou se demonstrează că liderul PMP Suceava nu a ajuns în Consiliul Județean Suceava pe meritul său, ci pe al echipei coordonate de Ioan Bogdan Codreanu, primarul de la Pojorâta reia și apelul ca Marian Andronache să își dea demisia din funcția de consilier județean.

„Cu primarii PMP din județ, Marian Andronache era deputat, iar PMP era la guvernare. Asta nu s-a întâmplat, liderul PMP Suceava și-a dovedit slaba influență politică, de aceea continui să cred că ar trebui să demisioneze din funcția de consilier județean pentru care nu a muncit nici măcar la nivel verbal. Dacă aș aminti aici și de momentul în care pliantele cu mine s-au întors la tipografie pentru a fi tocate, am putea spune că nu doar că nu a ajutat, dar a mai și împiedicat obținerea acelui scor onorabil din luna septembrie”, a mai spus Codreanu.

Reamintim că, la alegerile locale, scorul obținut de PMP cu primarul comunei Pojorâta principal vector de imagine a plasat Organizația pe locul întâi în țară ca număr de voturi și pe locul 4 ca procent.

La aceste alegeri, ca număr de voturi, președintele PMP Suceava a fost „bătut” inclusiv de medicul veterinar apărut în partid cu două luni înainte de alegeri.

One Response

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.