Primarul comunei Pojorâta, inginerul Ioan Bogdan Codreanu, contestă, în mod public, metoda prin care liderul PMP Suceava, Marian Andronache, alege să se răzbune pe consilierii locali ai PMP din Pojorâta, oameni aleși de cetățenii comunei.

Concret, în adresa semnată de Andronache și trimisă consilierilor locali PMP din Pojorâta se arată că „structurile de conducere ale filialelor PMP vor retrage sprijinul politic aleșilor locali care vor obține la alegerile parlamentare un număr de voturi mai mic cu 10% decât la alegerile locale din septembrie”.
Consilierii locali PMP din comuna Pojorâta au primit această condiționare cu maximă dezamăgire și au reacționat de îndată:

„Suntem în echipa primarului Codreanu din anul 2008, dar până acum nu ne-a amenințat nimeni cu excluderea dacă nu scoatem scorul propus de partid. Cu sinceritate vă spunem că, mulți dintre noi, n-am avut discuții ample cu domnul Andronache niciodată. Asta ca să înțeleagă toată lumea ce merit a avut el în rezultatele noastre de pe plan local. Oamenii vor decide cine îi va reprezenta la București, iar noi facem politica oamenilor. Proiectele de dezvoltare nu sunt pentru noi, sunt pentru cetățeni”, au transmis consilierii locali ai PMP de la Pojorâta.

La rândul său, primarul comunei Pojorâta, s-a poziționat în aceeași tabără cu colegii săi și a transmis că, în cazul în care, consilierilor li se va retrage sprijinul politic și el va demisiona.

„Vom duce Pojorâta la alegeri anticipate dacă va fi nevoie, dar nici o secundă nu voi rămâne fără echipa mea de oameni muncitori, corecți și devotați acestei comunități. Înțeleg disperarea lui Marian Andronache: este șansa sa să câștige tras de o listă de partid, pentru că pe uninominal ne-a mai demonstrat de câteva ori câte voturi adună. Probabil că, în 2014, când deveneam membru fondator în FUNDAȚIA PMP, dacă îmi spunea cineva că echipa mea va fi amenințată de unul adus de la spații verzi m-aș fi amuzat. Până le retrage sprijinul politic colegilor mei, poate își dă demisia din funcția de consilier județean, pentru care nu a muncit o secundă, nici la nivel declarativ măcar. Eu l-am dus acolo, poate se plictisește de pomană și demisionează. Oricum îl depășește cu mult administrația județeană. Nu e cu terenuri, nici cu panseluțe, ceea ce mă face să cred că îl pune în mare dificultate”, a conchis Ioan Bogdan Codreanu.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.