Alegerile parlamentare se apropie cu pași repezi, iar în campania electorală declarațiile menite să manipuleze electoratul nu sunt deloc puține. Primarul comunei Pojorâta, inginerul Bogdan Codreanu, a subliniat că la parlamentare unii continuă promisiunile din campania de la locale, iar în acest sens Marian Andronache, fostul viceprimar al Sucevei, este un bun exemplu.

Candidat la  funcția de deputat, Andronache continuă să promită ce a promis și când voia să fie primar al municipiului Suceava: că va simplifica traficul din municipiul Suceava și, evident, că va trece terenurile din gestiunea Stațiunii de Cercetări Agricole în proprietatea municipiului Suceava pentru a dezvolta orașul.

„Vreau să subliniez faptul că în Suceava, oraș care se dorește a fi european, încă se face agricultură. În Suceava avem peste 700 de hectare care aparțin Stațiunii de Cercetare Agricolă, pe care se face agricultură și pentru care nu se plătesc taxe și impozite la Primărie. Ca primar voi solicita transferul acestor terenuri la municipalitate, pentru că Suceava are nevoie de un parc industrial, de locuințe pentru tineri, locuințe sociale sau de un spital de pediatrie”, a arătat Marian Andronache pe data de 25 iunie, când și-a anunțat candidatura pentru funcția de primar al municipiului Suceava.

Pe data de 20 octombrie, când a venit în fața cetățenilor în calitate de candidat pentru funcția de deputat, Andronache a reîncălzit ciorba.

„Vreau să mă ocup în continuare de problemele Sucevei și din județ. Și am mai spus că Suceava nu are cum să se dezvolte pentru că nu dispune de terenul necesar. Vedeți că peste tot unde există un petec de pământ liber se fac blocuri, or lucrurile acestea nu mai pot continua la infinit. Pentru a dezvolta Suceava trebuie să avem teren. Or în condițiile în care în Suceava încă se face agricultură pe 700 de hectare de teren, nu mi se pare normal acest lucru. Vorbim de terenul Stațiunii de Cercetări Agricole”, a explicat liderul PMP Suceava.

De cealaltă parte, inginerul Ioan Bogdan Codreanu a declarat că, întrucât Marian Andronache are câteva luni de când insistă pe  subiect, acesta trebuie să aibă o miză mare, întrucât, nu face aceste aluzii dezinteresat. Primarul de la Pojorâta a subliniat că în cazul candidatului la funcția de deputat care insistă pe tema terenurilor se impun mai multe întrebări menite să le clarifice sucevenilor toate nelămuririle.

„Domnule Andronache, care este legătura dintre dumneavoastră și firmele mai mari sau mai mici, care vor da tunuri imobiliare acolo după ce terenurile vor aparține municipalității? Dacă nu mai sunteți viceprimar, de ce tot continuați să insistați pe un subiect ce ține de municipiul Suceava și din care, se presupune, nu aveți niciun beneficiu? Ați mai avut terenuri pe care le-ați deținut și pe care s-au ridicat construcții realizate de firme cunoscute din oraș? Îi considerați naivi pe cetățeni sau de ce le jigniți inteligența prin astfel de încercări de manipulare?”, a declarat primarul comunei Pojorâta, inginerul Ioan Bogdan Codreanu.

Reamintim că, după ce Marian Andronache n-a fost în stare să își negocieze funcția de viceprimar, deși avea toate instrumentele necesare, după ce l-a chemat pe președintele PMP Eugen Tomac să negocieze pentru el și a fost, de asemenea, fără efect, se află astăzi în fața unei șanse pe care, dacă o pierde, revine la plantat panseluțe.

Acesta este și motivul disperării lui Marian Andronache în ceea ce privește obținerea funcției de deputat. Ce  nu se explică, însă, este modul în care alege Marian Andronache să îi trateze pe alegători, apelând la tot felul de discursuri, în care se minte prin omisiune, rostite sacadat și lipsite de atractivitate.

Până la urmă, arta manipulării o dețin puțini politicieni din Suceava, iar Marian Andronache nu este nicidecum unul dintre ei!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.