Luni, incepand cu ora 15:00, Senatul se va reuni pentru a dezbate si supune la vot cererea presedintelui Klaus Iohannis de reexaminare a Codului Fiscal.

Cererea de reexaminare merge apoi la Camera Deputatilor, care este for decizional. Luni dimineata, comisiile pentru transporturi, comisia juridica si comisia de industrii din Senat discuta pe rand cererea de reexaminare a Codului Fiscal, pentru a da fiecare aviz, urmand ca, de la ora 10:00, Comisia de buget-finante sa redacteze un raport, informeaza hotnews.ro.

Reprezentantii partidelor parlamentare au avut joi, la Palatul Parlamentului, o intalnire tehnica pe tema Codului fiscal. Ei au convenit asupra scaderii TVA in trepte – 20% de la 1 ianuarie 2016 si 19% de la inceputul lui 2017. In urma consultarilor s-a decis si ca eliminarea supraaccizei la carburanti sa fie amanata pana la 1 ianuarie 2017.

Prezent la intalnirea de joi, ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a anuntat aceste modificari, insa a anuntat ca tinta de deficit bugetar de 1,2% nu va putea fi atinsa nici in acest context: „Cifrele de astazi, in urma discutiei pe cele doua masuri, sunt aproximative, undeva la 0,5 – 0,6% este reducerea deficitului estimat de noi initial, adica in jurul cifrei de 2%. (…) Deci, nu ne vom incadra in acea tinta de 1,2% impactul fiscal„, a declarat Teodorovici.

Amintim ca presedintele Klaus Iohannis a trimis spre reexaminare, in luna iulie, Codul Fiscal, motivand ca relaxarea fiscala introdusa de noul Cod ar periclita echilibrele macroeconomice si nu ar fi sustenabila, pozitia presedintelui fiind sustinuta si de PNL, in ciuda faptului ca liberalii votasera alaturi de PSD in Parlament noul Cod Fiscal.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.