Ministerul Administraţiei şi Internelor propune alte actualizări ale codului rutier, deşi de mai bine de un an, în Parlament se află deja un proiect de modificare legislativă, ce nu a primit încă aviz pozitiv.

Conform MAI, o problemă apare la articolul ce face referire la eliberarea permiselor de conducere pentru persoanele cu domiciliul în România, în care definirea termenului de domiciliu este destul de vagă. Astfel, se doreşte precizarea clară, conform căreia reşedinţa reprezintă locul în care sunt petrecute peste 185 de zile din fiecare an, în care doritorii de permis de conducere revin periodic şi au anumite legături personale sau profesionale în zona respectivă.

De asemenea, practicarea studiilor în România nu face şi dovada transferului de reşedinţă în ceea ce îi priveşte pe străinii care sunt studenţi. Pe de altă parte, conform aceleiaşi propuneri, probele biologice vor putea fi luate în unităţi de asistenţă medicală, în unităţi medico-legale, dar şi în ambulanţe sau autospeciale cu această funcţie, aparţinând serviciului mobil de urgenţă.

În toamna anului 2013, MAI a înaintat un proiect considerat mult prea dur, ce a necesitat o dezbatere publică, urmată de o modificare a reglementărilor deja cerute. După o lungă dezbatere în Senat, proiectul a fost respins în primăvara anului 2014, însă mai are o şansă la Parlament, în cazul în care va primi aviz favorabil din partea deputaţilor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.