După excursia de luni pe care a avut-o Ion Lungu la București se pare că acesta s-a întors cu tolba plină de vești interesante.

De data aceasta este vorba de un parteneriat de 10 ani pe care primăria Suceava îl va semna cu Ministerul Culturii pentru a primi sprijin în activitățile culturale pe care le va întreprinde, fiind vorba cu precădere de Festivalul Internațional de Teatru pentru Tineret.

„Am avut o discuție la Ministerul Culturii pe proiectul «Orașe europene», o discuție în urma căreia vom face un protocol de colaborare pe 10 ani cu ministerul, pentru promovarea și protejarea patrimoniului cultural al orașului Suceava. Sigur că ei ne ajută cu domeniul logistic, de promovare și formare de personal, ca proiect pe care îl vom continua și vom merge sub cupola parteneriatului cu Ministerul Culturii, este legat de Festivalul Internațional de Teatru pentru Tineret. Îmi permit să spun că am luat două bile albe pentru că două localități din țară au reabilitat cinematografele care au ajuns în proprietatea primăriilor – Arad și Suceava. Așa cum se știe, noi avem proiect pentru reabilitarea cinematografului Arta. De asemeni, s-a apreciat faptul că avem un teatru la Suceava, ministrul Culturii afirmând că îl cunoaște personal pe maestrul Matei Vișniec și că are încredere în creșterea acestui festival”, informează Lungu.

Se pare că discuțiile au mers mai departe, pentru că în luna mai va avea loc un eveniment simultan în toate cele 10 orașe care nu au trecut mai departe la selecție pentru capitala europeană, Suceava fiind și ea inclusă pe listă.

Tot sub egida ministerului Culturii, în luna mai, se va organiza în toate cele 10 orașe care nu au trecut de preselecția din iarnă de la Capitala Culturală Europeană, un eveniment cultural concomitent pe diverse teme culturale, la noi probabil teatrul” a anunțat Ion Lungu.

Să sperăm că acest parteneriat lung de 10 ani, va avea rezultate pozitive pentru viața și activitatea culturală a Sucevei, având în vedere că atâta timp a dus lipsă de activitate culturală.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.