Sâmbătă dimineața, preşedintele Forumului Bucovinenilor de Pretutindeni (FBP), Tudor Hreniuc, împreună cu cei mai devotaţi şi plini de iniţiativă voluntari au continuat derularea fazei a III-a a proiectului, iniţiat încă în preajma sărbătorilor de Crăciun, intitulat ,,Colecţia de zâmbete”.

Promotorii binelui au străbătut împreună un traseu îndelungat, poposind în satele judeţului Suceava: Călineşti Cuparenco, Călineşti Enache, Dărmăneşti, Pătrăuţi, Lipoveni, Mitocul Dragomirnei, Mitocaş. Sâmbătă peste 200 de copii au devenit  beneficiari direcţi ai acţiunilor caritabile desfăşurate de FBP.

”La finele proiectului ,,Colecţia de zâmbete” ar fi cazul să întocmim un bilanţ, în care să precizăm că am reuşit să ,,răpim” peste 500 de zâmbete de la suflete nevinovate şi familiile lor, care prea devreme resimt povara şi greutăţile rezervate de viaţă. Apreciem inegalabilul ajutor acordat de Consiliul Judeţean Suceava, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, exprimat în furnizarea unui mijloc de transport prevăzut cu spaţiu suficient pentru depozitarea donaţiilor colectate”, a precizat președintele Tudor Hreniuc.

În cele trei faze echipa FBP a vizitat în jur de 500 de copii din 12 localități. În aceste locuri au întâlnit o mulţime de situaţii critice şi au cunoscut copii proveniţi din familii monoparentale, dezavantajate, cărora le lipsesc obiecte şi lucruri de strictă necesitate. De aceea, speranța lor este ca împreună cu sponsori, dar nu numai, să organizeze cât mai multe şi variate acţiuni caritabile, cu menirea de a cultiva frumosul şi simţul mulţumirii în sufletele imaculate ale copiilor din judeţul Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.