Anul acesta Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc a înregistrat 8 calificări la etapele pe țară a olimpiadelor școlare. Printre materiile preferate de olimpicii militari câmpulungeni se numără geografia, engleza, istoria, religia și limba română. Tot în seria rezultatelor remarcabile obținute la etapele naționale se numără și victoria echipei de baschet, antrenată de domnul profesor Vasile Blanariu, care s-a clasat pe locul al IV-lea.

Profesorul de geografie Radu Ciumașu continuă tradiția reușitelor la faza pe țară și anul acesta. Astfel, elevul plutonier Bogdan Daniliuc, a obținut la competiția națională a pasionaților de geografie premiul special și s-a calificat la Olimpiada de Geografie a Europei Centrale, de Sud și Sud-Est.

Acest rezultat reprezintă o răsplătire a eforturilor depuse de adolescentul militar ce se află în ultimul an de studii la colegiul câmpulungean. Calificare la balcaniada de geografie reprezintă pentru Bogdan o pregătire suplimentară, o exersare a abilităților de comunicare în limba engleză și totodată responsabilitatea de a duce mai departe ștafeta olimpicilor naționali.

Tot la disciplina geografie s-au remarcat elev fruntaș Daria Balahură, care a obținut mențiune, elev fruntaș Ioana Țâmpău și elev sergent Andreea Iosep – premiu special. Cei patru elevi militari, fac parte din cercul de geografie al colegiului. Acolo ei vin cu plăcere și privesc cu admirație spre reușita dublei laureate cu aur mondial, absolventa Sabina Calisevici.

Elevii colegiului sunt sprijiniți în acest demers educațional de profesori și instructori militari, având ca reper cele peste 150 de premii obținute la concursuri și olimpiade în anul școlar trecut.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.