Când este vorba despre expedierea unui colet, nu se tratează doar despre împachetarea unor bunuri materiale, ci despre împachetarea unor emoții, în special când acest pachet pleacă spre oameni dragi, aflați departe. Iar în unele cazuri, se pune în discuție chiar reușita unei afaceri.

Cum să expediezi un pachet în siguranță?

Firmele de curierat oferă în prezent servicii extinse, pentru ca pachetele pregătite cu atât de multă grijă să ajungă cât mai rapid și în siguranță la cei dragi. Indiferent dacă ai de trimis un singur pachet, sau dacă ești o firmă particulară, caută specialiști care oferă servicii adaptate nevoilor tale.

Pentru a  trimite colete din Franța spre România și invers, sau pe ruta Italia și Spania, este preferabil să studiezi variantele pe care le oferă o firmă de curierat cu un sistem de distribuție bine organizat, cu depozite și agenții deschise în țările respective, precum pttexpress.ro.

 

  1. Pentru particulari

Expedierea unui colet presupune un efort din partea celui care îl pregătește, iar efortul depus nu este doar unul material. El presupune o investiție emoțională, pentru că pachetul este destinat celor dragi. În cutie ai introdus puțin din gustul de acasă și îți dorești să ajungă la ei, în cel mai scurt timp posibil, iar pentru asta, caută o firmă care asigură:

  • expediție door-to-door în zona de acoperire, având posibilitatea ca pachetul să fie ridicat de un reprezentant chiar de la tine de acasă
  • condiții optime de transport și depozitare, ceea ce va asigura livrarea lui în condiții corespunzătoare
  • termenii de livrare scurți și posibilitatea urmăririi traseului prin AWB tracking
  • condiții de livrare la destinație, prin existența unor agenții care să ofere posibilitatea unui program flexibil la ridicarea coletului

 

  1. Pentru firme particulare

Dacă ai un business de succes, sau vrei să dezvolți unul și ești în căutarea unei soluții pentru curierat, asigură-te că ai găsit un partener pe măsura așteptărilor, care să ofere următoarele servicii:

  • posibilitatea gestionării unui număr nelimitat de expediții prin intermediul unor aplicații software ușor de utilizat, inclusiv în cazul unor transporturi cargo
  • prin programele din ofertă poți calcula costurile fiecărei expediții, urmări prin AWB transportul, ai facilități pentru gestionarea și stocarea datelor din documentele de transport, conform prevederilor GDPR
  • soluții de integrare automată prin API și module speciale în vederea extinderii afacerii cu magazine online.

Chiar dacă este vorba de un pachet a cărui valoare este mai degrabă sentimentală, decât materială, importanța ca el să ajungă la destinatar este aceeași pentru expeditor. În cazul documentelor însă, consecințele pierderii presupune un consum de timp și un efort pentru recuperarea lor, care poate fi evitat, dacă apelezi la servicii profesionale. Trimiterea documentelor în străinătate prin curier te va feri de posibilitatea furtului de identitate, de drumurile obositoare făcute la instituțiile publice, de eforturile materiale pe care le presupune recuperarea unor astfel de documente. O firmă de specialitate îți poate oferi consultanța necesară în ceea ce privește legislația din țara de destinație, posibilitatea urmăririi plicului în fiecare moment și a livrării lui în siguranță, acasă la destinatar.

Evită pierderea unor documente importante, sau a unor cadouri menite să-i bucure pe cei dragi. Evită să pierzi clienți importanți datorită unor incidente legate de transportul coletelor, economisește timp și elimină stresul, apelând la specialiștii care vor duce pachetul până la destinație, în siguranță.

Sursa foto Pexels.com

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.