Şeful Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, colonelul Cătălin Paraschiv, a declarat, joi, după ce a fost audiat la Parchetul Militar, că nu a fost pus sub acuzare şi are calitatea de martor, susţinând că îşi asumă toate faptele jandarmilor din subordinea sa.

Colonelul Cătălin Paraschiv a fost audiat aproximativ două ore de procurorii militari, în dosarul privind intervenţia jandarmilor la protestul din 10 august.

La ieşirea din sediul Parchetului, Paraschiv a fost întrebat de jurnalişti dacă a fost pus sub acuzare.

„Nu am fost pus. Am calitatea de martor. Am declarat efectiv ce s-a întâmplat în acea seara şi atâta tot”, a spus Paraschiv. Întrebat dacă avea informaţii despre o posibilă tentativă de lovitură de stat, Paraschiv a afirmat: “Eu sunt comandantul Brigăzii Speciale de Intervenţie, cred că nu vă adresaţi cui trebuie. Eu nu am avut informaţii de această natură. Rugămintea mea, fiind o acţiune penală în desfăşurare, nu pot să dau mai multe explicaţii. Sunt militar”.

 

„Îmi asum toate faptele jandarmilor mei”

Totodată, el a arătat că îşi asumă toate faptele jandarmilor din subordinea sa. “Eu am avut purtare abuzivă? Aşteptăm să vedem părerea procurorilor. (…) Îmi asum toate faptele jandarmilor mei. (…) Brigada Specială a acţionat conform legii, în limita şi spiritul ei”, a mai spus Paraschiv, răspunzând la alte întrebări.

Procurorii militari au deschis un dosar penal în care s-a început urmărirea penală in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de purtare abuzivă, abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu în legătură cu modul în care au intervenit jandarmii în timpul protestului din 10 august.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.