Colonelul în rezervă  Adrian Beca de la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc s-a stins din viață la vârsta de 81 de ani.
Adrian Beca s-a născut la data de 3 februarie 1939 și a revenit la colegiul pe care l-a absolvit (promoția 1957) după școala de ofițeri, afirmându-se prin aptitudinile de coordonator și educator. La comanda subunităților de elevi a obținut rezultate dintre cele mai bune, remarcându-se printr-o acțiune continuă și persuasivă pentru dezvoltarea motivației elevilor față de învățătură. Între anii 1973-1990 și-a desfășurat activitatea în garnizoana Roman în calitate de lector științe sociale, șef al Casei Armatei și adjunct al locțiitorului la Centrul de Instrucție Echipaje Tancuri și Auto. Revine apoi în liceu, în funcția de locțiitor al comandantului Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare”, coordonând până la pensionare (1995) activitățile de stat major, pregătire de luptă și ale comandanților de subunități.
„Colectivul colegiului regretă trecerea la cele veşnice a domnului colonel (rez.) Adrian Beca.
Sincere condoleanţe familiei!”, au transmis reprezentanții Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.