Intervenția promptă a comandantului Detașamentului de Pompieri Fălticeni, maior Ovidiu Burlacu, a salvat agoniseala unei familii din Bogdănești. Povestea acestuia a fost relatată de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bucovina” Suceava pe pagina de Facebook a instituției.
„Drumul prin pădure, umbrit de codrii seculari, era liniștit. Ovidiu, împreună cu prietena sa, se întorcea de la Mănăstirea Râșca, unde au participat la Sfânta Liturghie de duminică.
– Câtă liniște e aici și cât de frumos e!
– Da, răspunse Ovidiu, dar ceva nu-mi dă voie să ma bucur pe deplin, de parcă ar fi liniștea dinaintea furtunii…
Au ajuns la drumul principal, iar la intrare în comuna Bogdănești, telefonul lui Ovidiu sună:
– Domnule comandant, raportez, avem anunțat pe 112 un incendiu la o casă în localitatea Bogdănești!
– Dă-mi mai multe detalii și un punct de reper. Mai exact, pe unde se află acea casă?
Maiorul Ovidiu Burlacu, comandantul Detașamentului de Pompieri Fălticeni, a ajuns aproape în același timp cu cei doi lucrători ai SVSU Bogdănești. Fumul gros ieșea prin ferestre, iar casa era în pericol să fie cuprinsă în totalitate de flăcări.
În timp ce se schimba cu echipamentul de rezerva, pe care-l poartă tot timpul cu el în portbagaj, Ovidiu s-a adresat celor doi pompieri voluntari:
– Dați-mi țeava de refulare! Măriți presiunea! Ajută-mă cu furtunul!
Sprijinit de cei doi, Ovidiu a localizat incendiul care izbucnise într-una din camere și care se putea extinde cu repeziciune la întreaga locuință.
Prin acțiunea sa, Ovidiu a salvat restul casei de locuit și a avut, din fericire pentru proprietari, rolul omului potrivit, la locul potrivit.
Felicitări, maior Ovidiu Burlacu!”, au scris reprezentanții ISU Suceava.
May be an image of 1 person and outdoors

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.