Fălticeniul a sărbătorit fastuos în acest an 111 ani de la nașterea sculptorului Ion Irimescu. Muzeul Ion Irimescu, Consiliul Județean, Primăria orașului Fălticeni și Asociația Fălticeni Cultural au colaborat armonios pentru a realiza cele două zile de manifestări dedicate comemorării ilustrului artist.

Dacă prima zi a fost dedicată vizitării gratuite a muzeului și unor ateleriere tematice din sfera artelor plastic, unde copiii au putut să deprindă metode noi de creație artistică, ziua a doua a prilejuit un întreg lanț de manifestări social-culturale.
În prezența președintelui Consiliului Județean Cătălin Nechifor, a ÎPS Pimen, a senatorului Ovidiu Liviu Donțu și a primarului Cătălin Coman, importanți oameni de cultură, prieteni și elevi ai maestrului au vorbit, în fața unei săli arhipline, despre viața și opera artistului.
Au fost oferite diplome de merit la 12 persoane care și-au adus un aport important la realizarea evenimentului. Manifestările au continuat cu un spectacol de muzică și poezie oferit de Trupa Birlic, urmând să continue cu recitalul susținut de cvartetul de coarde al Colegiului Ciprian Porumbescu din Suceava și să se încheie cu recitalul excepțional al sopranei Cristina Grigoraș și mezzosopranei Marinela Nicola, cu acompaniamentul la pian al Simonei Gâdei, toate trei de la Opera Națională din Iași.
Bogatul program a ilustrat atașamentul fălticenenilor față de tot ce este legat de memoria lui Ion Irimescu și interesul deosebit pe care îl acordă manifestărilor ce sunt dedicate acestuia.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.