Polițiștii suceveni au verificat atât sâmbătă, 19 ianuarie, cât și duminică, 20 ianuarie, activităţilor desfăşurate în târgurile auto de la Cumpărătura şi Rădăuţi.

Verifcarea tranzacțiilor din târgurile auto a avut ca scop identificarea vehiculelor anunțate ca fiind furate sau implicate în săvârşirea de infracţiuni pe teritoriul ţării sau pe teritoriul altor state. Acţiunile au implicat și colaborarea cu autorităţile judiciare europene.

În anul 2012, ca urmare a activităţilor de acest gen, poliţiştii suceveni au reuşit identificarea şi indisponibilizarea de vehicule de lux şi utilaje în valoare de peste 500.000 Euro, semnalate ca fiind furate la nivel internaţional.
În cadrul celor două acţiuni, poliţiştii au verificat în bazele de date peste 70 de autoturisme. Nu au fost identificate vehicule semnalate la nivel naţional sau internaţional. Totodată, având în vedere caracterul acţiunii, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au desfăşurat şi o activitate de informare a posesorilor de vehicule promovând recomandări preventive cu privire la furturile din auto, fenomen identificat cu un trend ascendent în ultima perioadă. Au fost distribuite 200 de pliante realizate în cadrul campaniei ,,Nu-ţi lăsa maşina la îndemâna hoţilor”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.