Piața Mică va fi modernizată și dotată cu o parcare subterană. Potrivit edilului sucevean, proiectul de modernizare al pieței, precum și construirea parcării subterane, cu 59 de locuri, va costa aproximativ 1 milion de euro.

Conform proiectului, deliberativul local a aprobat studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico –economici aferenți obiectivului de investiții „Construire hală cu parcare subterană pentru Piața agroalimentară George Enescu”.

Investiția se împarte în două etape. Prima etapă se va desfășura în anul 2019 și se vor aloca 2 941 mii de lei fără TVA, iar cea de-a doua etapă se va desfășura în anul 2020, când vor fi alocați 6467,687 mii de lei fără TVA.

Trebuie precizat că deliberativul local a aprobat în unanimitate proiectul de hotărâre, urmând ca după întocmirea caietului de sarcini să fie scoase lucrările la licitație.

Pe perioada desfășurării lucrărilor comercianții se vor muta pe terenul din lateral, care a apaținut pe vremuri fostei fabrici de tricotaje Zimbru. În Piața George Enescu sunt și comercianți privați care nu depind de primărie, ceea ce înseamnă că trebuie să aducă și ei un aport financiar la lucrări.

„În suma totoală de 10 milioane de lei, cu 15% suntem în parteneriat cu acei privați. Au fost incluși în proiectul nostru iar fiecare vine cu cotă parte la Primărie. 15% din suma pe care am spus-o trebuie să o încasăm de la acei privați”, a spus primarul Ion Lungu.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.