Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a unui inculpat cercetat in stare de artest preventiv pentru săvârşirea infracțiunii de „omor”.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

Administratorul unei societăţi ce deţine într-o piaţă agroalimentară din oraşul Suceava două tarabe (chioşcuri) unde vinde legume, respectiv obiecte de uz casnic, a încheiat o înţelegere de mai multă vreme cu inculpatul în prezenta cauză, în sensul ca acesta să aibă grijă de marfa din cele două tarabe după momentul în care activitatea comercială se încheie şi până la sosirea paznicului de noapte al pieţei.
În ziua de 01 mai 2020 administratorul şi-a finalizat activitatea la tarabe în jurul orei 17:30, moment în care în piaţă a ajuns inculpatul. În jurul orei 17:45 în zonă a ajuns cu maşina sa şi victima, însoţită de fiul său. În timp ce victima s-a deplasat în piaţă cu intenţia de a cumpăra produsele necesare, fiul acesteia a rămas în maşină.
A rezultat din cercetări că victima a ajuns la taraba unde mânca inculpatul şi a purtat cu acesta o discuţie în contradictoriu. Această discuţie a degenerat, iar cele două persoane s-au lovit reciproc.
Sesizând acest incident fiul victimei s-a deplasat spre taraba respectivă şi a încercat să-i despartă pe cei doi, a reuşit acest lucru, iar în timp ce intenţiona să părăsească împreună cu tatăl său (victima) locul respectiv l-a observat pe inculpat că se apropie de ei, din spate, având două cuţite (unul în fiecare mână), cu unul dintre acestea lovind imediat victima în zona toracică anterioară. La ora 18:05 fiul victimei a apelat dispeceratul 112 solicitând asistenţă medicală de urgenţă pentru tatăl său.
Victima a fost transportată la spital unde a fost internată cu diagnosticul „plagă înjunghiată hemitorace drept, hemotorax masiv, stop cardio-respirator”. În pofida eforturilor depuse de personalul medical, starea victimei s-a agravat, astfel că la ora 22:30 a fost constatat decesul acesteia.
Medicul legist a efectuat autopsia medico-legală concluzionând că moartea victimei a fost violentă şi s-a datorat şocului hemoragic prin hemoragie externă şi internă survenită în evoluţia unei plăgi înjunghiate, penetrante toracice cu interesarea lobului mijlociu pulmonar drept şi parţial a peretelui medial al atriului drept.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.