În cursul lunii aprilie 2018, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Suceava, a desfăşurat 142 acţiuni de control, pentru cercetarea reclamaţiilor consumatorilor şi în cadrul tematicilor naţionale şi locale de control pe categorii de produse.

Comisarul şef adjunct al  Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Suceava, Vasile Latiş, a anunțat că, în urma controalelor, au fost aplicate 32 amenzi, în valoare de 79800 lei şi 28 avertismente. În cursul lunii s-au înregistrat 86 reclamaţii, în principal asupra operatorilor de telefonie mobilă.

În tematica de control privind respectarea prevederilor legale din domeniul protecţiei consumatorilor la comercializarea, conformitatea, modul de etichetare, prezentare şi publicitate a laptelui de consum, a produselor lactate, lapte conservat parţial sau integral deshidratat, au fost desfăşurate 20 de controale, aplicându-se 3 amenzi în valoare de 10 000 lei şi un avertisment. S-au oprit definitiv de la comercializare 15,5 kg în valoare de 174 lei. Dintre deficienţele constatate, amintim, produse expirate, produse neetichetate conform legislaţiei în vigoare, lipsa preţuri.

În tematica de control privind respectarea prevederilor legale privind protecţia consumatorilor, la comercializarea produselor alimentare şi nealimentare în mediul rural, s-au efectuat 35 acţiuni de control, aplicându-se 14 amenzi în valoare de 10500 lei şi 7 avertismente. Au fost depistate produse expirate, produse fără etichetă sau cu eticheta incorectă, lipsa preţuri, lipsa orar de funcţionare.

În tematica de control privind respectarea prevederilor legale privind protecţia consumatorilor în unităţile de alimentaţie publică din mediul rural, s-au desfăşurat 15 acţiuni de control, aplicându-se 3 amenzi în valoare de 13200 lei şi 4 avertismente. Au fost retrase definitiv de la comercializare 10 kg, în valoare de 285 lei. Ca deficienţe, au fost constatate produse expirate şi deficienţe de informare în lista meniu.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.