Comisia Europeană a aprobat prima etapă a unui proiect major în valoare de aproximativ 52 de milioane de euro, din care aproape 44 de milioane de euro fiind din Fondul de coeziune, pentru construcția șoselei de centură a municipiului Suceava.

„Investițiile prin fondurile structurale în sisteme de transport rămân o prioritate pentru Comisia Europeană. Este și cazul centurii ocolitoare a municipiului Suceava, care va asigura conexiuni mai bune pentru transportul local și internațional, ajutând în același timp participanții la trafic să circule în siguranță, dar și să economisească timp”, a declarat Comisarul pentru politică regională, Corina Crețu.

Acest proiect major este cofinanțat prin Programul Operațional Sectorial „Transport” al României, în cadrul axei prioritare 1 „Modernizarea și dezvoltarea axelor prioritare TEN-T în scopul dezvoltării unui sistem de transport durabil și integrării acestuia cu rețelele de transport ale UE”. Decizia de cofinanțare pentru acest proiect se încadrează în perioada de programare 2007-2013, însă a doua etapă a proiectului va fi finalizată în cadrul perioadei de programare 2014-2020.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.