După ce Comisia Europeană și-a exprimat preocuparea că unele companii ar fi încălcat reglementările concurenţiale europene care interzic activităţile de tip cartel şi practicile restrictive de afaceri şi/sau abuzul de poziţia dominantă pe piaţă, inspectori din cadrul Comisiei au efectuat verificări inopinate la companii din domeniul gazelor din România care sunt suspectate de practici neconcurenţiale, anunţă Executivul UE, fiind vizate companiile Transgaz, Romgaz și la OMV Petrom.

Consiliul Concurenţei a asistat, pentru prima dată, Comisia Europeană în inspecţia inopinată desfăşurată la sediile companiile Transgaz, Romgaz şi OMV Petrom.

Consiliul Concurenţei are obligaţia de a sprijini acest tip de acţiuni în baza reglementărilor legale europene. Cazul vizează posibile încălcări ale Tratatului de Funcţionare a Uniunii Europene şi este investigat în exclusivitate de Comisia Europeană. Autoritatea română de concurenţă a efectuat demersurile naţionale pentru obţinerea autorizaţiilor legale astfel încât, în caz de obstrucţionare a acţiunii Comisiei Europene să poată fi solicitat sprijinul organelor de poliţie”, au comunicat reprezentanţii Consiliului Concurenţei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.