Senatorii din Comisia juridică se vor pronunţa asupra cererii DNA de ridicare a imunităţii parlamentare a lui Titus Corlăţean pe 14 iunie, şi tot atunci fostul ministru de Externe va fi audiat în legătură cu acuzaţiile de abuz în serviciu în Dosarul Diaspora.

Comisia, la solicitarea Biroului Permanent, a transmis calendarul, adică s-a deschis dosarul, domnul senator va putea să vină şi senatorii din Comisie vor putea să vină să studieze materialele, urmând ca marţea viitoare să ne pronunţăm prin raport şi să transmitem Biroului Permanent pentru a intra în plen”, a declarat senatorul liberal Cătălin Boboc.

Fostul ministru de Externe Titus Corlăţean a ajuns ieri la Comisia juridică pentru a asista la desigilarea dosarelor trimise de DNA cu solicitarea de începerea a urmăririi penale pe numele său, urmând să fie audiat peste câteva zile.

Procurorii DNA au cerut Senatului României, pe 16 mai, încuviinţarea începerii urmăririi penale pentru abuz în serviciu şi împiedicarea drepturilor electorale faţă de Titus Corlăţean, în dosarul Diaspora.

titus-corlatean

În contextul organizării alegerilor prezidenţiale din anul 2014, în calitate de ministru al afacerilor externe, Corlăţean Titus, prin încălcarea procedurilor legale şi prin acte de dispoziţie, a organizat discreţionar secţiile de votare din străinătate, obţinând astfel un folos necuvenit pentru candidatul propus şi susţinut de partidul din care făcea şi el parte. Folosul necuvenit pentru altul a constat în limitarea numărului de cetăţeni români care şi-au putut exercita dreptul de vot în străinătate”, a precizat DNA într-un comunicat de presă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.