Consiliul de Administrație al Companiei Naționale a Uraniului l-a desemnat pe Romeo Urjan, membru al Consiliului de Administrație, pentru funcția de director general al societății.

Romeo Urjan este un specialist reputat în industria nucleară, care a ocupat, în perioada mai 2015 – noiembrie 2016, poziția de director Direcția Tehnică și Securitate Nucleară în cadrul SN Nuclearelecrica SA.

„Sunt bucuros că Romeo Urjan a acceptat să preia această responsabilitate uriașă și sunt convins că se va bucura de sprijinul tuturor celor care doresc revenirea în piață a Companiei Naționale a Uraniului. Nu sunt mulți cei care aleg să își asume asemenea poziții în vremuri grele și îi apreciez în mod deosebit pe cei care sunt hotărâți să nu lase România să-și piardă avantajele sale strategice. Compania Națională a Uraniului are nevoie de un proces temeinic de eficientizare și restructurare care să conducă la menținerea ciclului nuclear integrat al țării noastre”, a declarat Victor Grigorescu, ministrul Energiei.

Compania Națională a Uraniului (CNU) se află într-o situație economico-financiară dificilă, iar la începutul lunii octombrie, Guvernul a aprobat un ajutor de salvare pentru CNU în limita sumei de 62 milioane de lei, pentru o perioadă de 6 luni. Pe data de 5 noiembrie, societatea a intrat în posesia primei tranșe din împrumut, în valoare de 47,2 milioane de lei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.