Consiliul Concurenței a declanșat recent o investigație privind o posibilă încălcare a Legii Concurenței de către Asociația Patronală Română din Industria Laptelui (APRIL) și de către membrii acesteia. Investigația vizează posibile înțelegeri pe piața colectării, procesării și comercializării laptelui și produselor lactate.

Potrivit documentului de presă publicat de Consiliul Concurenței pe site-ul propriu, în cadrul investigației s-au efectuat inspecții inopinate la APRIL și la alți 14 membri ai asociației, ridicându-se documente și informații relevante în desfășurarea investigației.

Companiile inspectate de Consiliul Concurenței sunt Albalact SA, Covalact SA, Danone PDPA SRL, Frieslandcampina SA, Almera International SRL, Dorna Lactate SA, Hochland RomâniaSRL, Lactate Natura SA, Napolact SA, Lactag SA, Lacto-Solomonescu SRL, Teletext SRL, Unicarm SRL și Unilact Transilvania SRL.

Legea Concurenței interzice orice înțelegeri exprese sau tacite între agenții economici ori asociațiile de agenți economici, care au ca obiect sau au ca efect denaturarea concurenței pe o anumită piață.

Astfel, în situația în care Consiliul Concurenței va constata încălcarea regulilor de concurență, actorii implicați riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri. „Cu toate acestea, companiile care cooperează cu autoritatea de concurență, în cadrul programului de clemență, pot obține imunitate la amendă sau reduceri substanțiale ale amenzilor”, anunță autoritatea citată.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.