Joi, 7 noiembrie, a fost inaugurat Compartimentul de Anestezie și Terapie intensivă (A.T.I.) din cadrul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc. La inaugurare au fost alături de conducerea unității spitalicești și de primarul Mihăiță Negură, președintele Consiliului Judetean Suceava Gheorghe Flutur și președintele Casei Județene de Asigurari de Sănătate, Claudiu Cobuz.

Trebuie precizat că acest compartiment este compus din patru saloane cu câte două paturi electrice tip ATI, unitate de transfuzii sangvine și moninoare tip A.T.I pentru fiecare pat.

Două dintre monitoare sunt dotate cu modul invaziv de măsurare a tensiunii arteriale în timp real. Toate monitoarele sunt legate la o stație centrală cu vizualizare directă în camera de gardă a asistentelor și cu sistem de alarmă. De asemenea, Compartimentul ATI este dotat cu un aparat Roentgen mobil, pentru a afectua radiografii la pat și care deservește și sala de operații ortopedice.

Primăria și Consiliul Local Câmpulung Moldovenesc au alocat în acest an Spitalului Municipal suma de 500.000 lei din bugetul local.

„Pe această cale transmit felicitări managerului Săndulescu Cătălin, directorului economic Niga Adriana și șef Serviciu administrativ Dana Filoteanu pentru implicarea în realizarea acestei importante investiții”, a declarat primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură.

 

Compartimentul de Anestezie și Terapie Intesivă a fost reabilitat în mai puțin de jumătate de an

 

Managerul unității spitalicești, Cătălin Săndulescu, a reușit  să facă într-un timp scurt, ce nu au reușit alții în mulți ani. Recent a modernizat și reabilitat Compartimentul de Primiri Urgențe, iar joi, 7 noiembrie, a inaugurat Compartimentul ATI. De asemenea, managerul s-a îngrijit și de restul spitalului, unde a creat condiții civilizate de cazare pentru pacienți.

„După reabilitare, am inaugurat Compartimentul de Anestezie și Terapie Intensivă. Investiția se ridică la 1,3 milioane de lei, bani proveniți din fondurile proprii ale Spitalului. Lucrările au început în luna iunie 2019”, a spus managerul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc, Cătălin Săndulescu.

Acesta a explicat că nu s-a recompartimentat secția, s-a mers pe aceeași comparimentare, în schimb au fost făcute lucrări de reabilitare pentru tot ce înseamnă infrastructură, adică pereți, pardoseală, tavan etc., precum și dotarea compartimentului cu aparatură medicală de ultimă generație.

„Această investiție este extrem de importantă pentru câmpulungeni. Anul trecut am reabilitat Compartimentul de Primiri Urgențe și acum ATI. Acestea sunt cele mai sensibile secții din spital, pentru că la ATI sunt pacienți gravi, postoperatori, care necesită măsuri medicale specifice. În prezent avem medic anestezist, avem personal mediu și personal de îngrijire, dar sperăm să mai atragem și medici”, a adăugat managerul Cătălin Săndulescu.

Acesta a adăugat că va continua modernizarea secțiilor unității spitalicești câmpulungene.

„Îmi doresc, ca pe lângă serviciile medicale de calitate, să putem oferi pacienților și condiții civilizate de cazare. În prezent, saloanele sunt dotate cu televizor, cu televiziune prin cablu, cu aer condiționat medical, cu prize pentru internet la fiecare pat”, a conchis managerul Spitalului din Câmpulung Moldovenesc.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.