Compartimentul Primiri Urgențe al Spitalului Municipal Fălticeni și-a început recent activitatea după ce, în noiembrie 2014 primise avizul de la DSP Suceava și, ulterior, avizul de funcționare semnat de Ministerul Sănătății.

Compartimentul Primiri Urgențe include în structura sa Salonul de Observație, Salonul de Evaluare și Tratament, respectiv Camera de Resuscitare.
Acest compartiment va ajuta la trierea urgențelor și la diminuarea timpilor de așteptare pentru pacienți. Noul compartiment este organizat pe spațiul fostului Triaj, complet reamenajat, lângă actuala clădire fiind atașat un container metalic.
În acest sens a existat un act normativ impus de Ministerul Sănătății și o listă cu dotări obligatorii pentru CPU.Astfel, CPU trebuie să respecte toate circuitele impuse de Direcția de Sănătate Publică, condițiile de spațiu, numărul de paturi și să fie echipat cu aparatura specifică medicinei de urgență.
Lucrările de amenajare au durat patru luni, timp în care unitatea medicală a cumpărat aparatura necesară.
Investiția s-a făcut cu bani de la bugetul local și ating 50.000 de lei. Costul containerului metalic se ridică la 38.000 de lei, iar amenajările, modernizările și achiziția de tehnică medicală însumează 12.000 lei.
Totodată, sala de așteptare  de la spital are mai multe scaune, un birou de informații, tablou pentru gărzi, iar pe scări și holul de la intrare s-a aplicat tarchet, un linoleum foarte rezistent la utilizare.
Compartimentul Primiri Urgențe are deocamdată un singur medic urgentist, doctorul Cristian Radu, care coordonează și activitatea Ambulanței Fălticeni

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.