Primăria comunei Berchișești a reluat în acest an tradiția concertelor de colinde, prin organizarea ediției a III- a a Festivalului „Dulcele ecou al colindelor”, care a avut loc duminică, 18 decembrie, începând cu ora 13:30 la Centrul de Cultură, Artă și Tradiții.

Într-un decor deosebit, cu un brad împodobit cu ștergare și scena Nașterii Domnului refăcută, spectacolul de colinde a reușit să ajungă la inimile tuturor participanților.

Debutul evenimentului a fost, de asemenea, unul special: în sunet de toacă și bucium.
Primarul localității, Violeta Țăran, le-a transmis localnicilor că această sărbătoare a Nașterii Domnului înseamnă viață, trăire, răbdare și le-a urat să aibă parte de sărbători binecuvântate în familiile lor.


De asemenea, primarul comunei Berchișești i-a premiat pentru buna colaborare pe preoții comunei, pe reprezentantul sistemului medical local și pe șeful de post din localitate, Silviu Darie, unul dintre cei mai tineri șefi de post din județ.


Pe scenă au urcat apoi Grupul Psaltic „Dimitrie Suceveanu” al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, Marian Gogan, Grupul Vocal „Ulciorașul”, Corul Misionar al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei „Sfântul Ioan-Iacob Hozevitul” Botoșani, Fata cu Ulciorul-Mariana Maloș, Grupul de Colindători al Școlii Ciprian Porumbescu, Ansamblul „Plaiurile Berchișeștiului”, Corul „Sfântul Stelian” al Școlii Gimnaziale Berchișești și Grupul Vocal „Zestrea Bucovinei” din Berchișești.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.