Comuna Ciocănești a fost inclusă pe lista celor mai colorate locuri din Europa, într-un top realizat de publicația celebră de ghiduri turistice Lonely Planet.

Munții Carpați. Doar numele lor te face să te gândești la povești cu vampiri, vârcolaci şi păduri blestemate. Dar în regiunea istorică Bucovina, comuna Ciocăneşti dărâmă orice fel de mit înfricoşător. Până la urmă, nimic nu pare mai puţin înfricoşător decât un sat pictat în întregime precum ouăle de Paşte”, începe prezentarea făcută de publicaţie.

În articol, jurnaliștii de la Lonely Planet explică și tradiţiile vechi ale românilor, în ceea ce priveşte ouăle pictate de Paşte, dar și faptul că deşi acest tip de pictură este vechi de secole, abia în anii ’50 locuitorii au decis să îşi picteze în aceeaşi manieră şi locuinţele.

De asemenea, în articol se vorbește și despre mănăstirile din zonă care pot fi vizitate,  Mănăstirea Voroneţ fiind denumită o adevărată capodoperă bizantină.

În topul celor mai colorate locuri din Europa realizat de Lonely Planet se află Burano (Veneţia), Zalipie (Polonia), Costa Nova (Portugalia) sau Kinsale (Irlanda).
Articolul original poate fi citit AICI.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.