Fondurile guvernamentale și europene, precum și contribuția de la bugetul local, împreună cu o echipă pricepută coordonată de un primar implicat și atent la nevoile comunității, reprezintă rețeta perfectă pentru o dezvoltare constantă și consistentă a localității. O astfel de metodă este aplicată și în comuna suceveană Comănești, localitate condusă de edilul Grigoraș Păstrăv. Aici se investește în toate domeniile importante, iar fiecare oportunitate de finanțare nerambursabilă este tratată cu maximă seriozitate de conducerea Primăriei. Așa se face că nu mai puțin de șapte proiecte importante sunt în curs de finalizare sau chiar finalizate, iar altele șase – în derulare.
„Proiectele noastre sunt diverse, de la cele sociale și educaționale la cele de infrastructură sau chiar proiecte în colaborare cu UAT – urile vecine. În această perioadă sunt finalizate mai multe proiecte, între care cel privind nomenclatura stradală, prin intermediul căruia au fost denumite străzile din comună, iar locuințele au primit numere noi. Aici trebuie să spun că denumirile străzilor au fost dezbătute în mai multe ședințe ale Consiliului Local Comănești. De asemenea, finalizat este și proiectul privind eficientizarea energetică a sistemelor de iluminat stradal, cu dimare și becuri economice de 20w până la 50 w, ce funcționează pe tot parcursul nopții”, a spus primarul comunei Comănești, Grigoraș Păstrăv.
Edilul se poate mândri și cu alte investiții realizate în scopul îmbunătățirii condițiilor de trai din comună. Spre exemplu, unul dintre proiectele importante este cel privind montarea a 16 camere de supraveghere video stradală în principalele intersecții din localitate, acestuia alăturându-i-se cel privind montarea în zece locații din comună a unor sisteme de WIFi gratuit.
Și pentru că Biserica, alături de Școală și Primărie, reprezintă puncte cheie dintr-o comunitate, primarul Grigoraș Păstrăv s-a îngrijit ca Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din satul Humoreni să beneficieze de un ajutor bănesc pentru anvelopare.
„Pentru copiii din Humoreni am implementat proiectul Masă caldă, de acesta beneficiind aproximativ 220 de elevi ai unității școlare”, a spus primarul de la Comănești, care a adăugat că: „Ne putem lăuda și cu activitatea notabilă a Ansamblului «Clopoțelul», care, de curând, a obținut nota 10 (zece), la Festivalul «Comori de suflet românesc». Acest lucru dovedește încă o dată că tradițiile și obiceiurile noastre nu se vor pierde, acestea fiind promovate atât de frumos de membrii ansamblului nostru”.
Apa și canalul și infrastructura rutieră, între prioritățile edilului Grigoraș Păstrăv
Infrastructura rutieră și ABC-ul civilizației – apa și canalul – sunt cele mai cerute de către cetățenii oricărei localități, iar acest aspect a fost înțeles pe deplin de către primarul Grigoraș Păstrăv, care atât cu fonduri externe, cât și cu bani de la bugetul local, reușește să îndeplinească dorințele cetățenilor. Astfel, în derulare sunt două proiecte ample ce prevăd alimentarea cu apă a satelor Comănești și Humoreni, precum și asfaltarea mai multor drumuri vicinale din comună.
„De asemenea, mai avem în desfășurare și alte proiecte de servicii ale Primăriei, în parteneriat cu alte instituții publice. Amintesc aici cel privind Cadastrul sistematic – gratuit în ambele sate, pe aproximativ 15 sectoare de extravilan și intravilan și cel privind dotarea cu echipamente a compartimentului de Stare Civilă a Primăriei comunei Comănești. Totodată, avem și serviciul de mentenanță a iluminatului stradal, dar și un parteneriat cu Ministerul Muncii și Solidarității Sociale privind serviciile sociale în comuna Comănești”, a conchis primarul comunei Comănești, Grigoraș Păstrăv.
Și pentru că nevoile cetățenilor sunt într-o continuă schimbare, edilul Grigoraș Păstrăv caută permanent soluții pentru creșterea confortului acestora, lucrând la noi și variate proiecte de investiții.
Lasa un raspuns