Comuna Fundu Moldovei este, de ani buni, o gazdă primitoare pentru oamenii de cultură, evenimentele culturale în această localitate transformându-se deja în ceva ce nici timpul, nici timpurile, nu au putut modifica.

Anii au trecut, localitatea a evoluat, iar vineri, 25 martie, aici s-a mai inaugurat o locație ce va aduna amintiri și va dărui emoții: o Casă de Cultură.

La inaugurare, alături de primarul Tudor Zdrob și de echipa sa, au fost prezenți localnici, deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor, administratorul public al județului, Irina Vasilciuc,  precum și oameni de cultură și reprezentanți ai instituțiilor de cultură din județ.

Totodată, în semn de respect și apreciere pentru primarul Tudor Zdrob, la eveniment au luat parte și primarii din Capu Câmpului, Pojorâta, Dorna Arini, Cârlibaba, Breaza, Sadova și Moldova Sulița.

În cuvântul său de început, edilul comunei Fundu Moldovei a declarat că această investiție vine ca o încununare a unei vieți culturale solide.

„Totul era pregătit pentru ca acest așezământ să fie inaugurat acum aproape doi ani, însă pandemia ne-a făcut să mai așteptăm. Se pare că a fost de bun augur pentru că am mai făcut unele finisaje pentru ca totul să arate așa cum este acum. Era nevoie să facem asta pentru a fi o încununare, ca o răsplată, a celor care au fost înaintea noastră. Pentru că viață culturală la Fundu Moldovei este de circa 130 de ani. În perioada de după Al Doilea Război Mondial, cu eforturi mari, locuitorii au ridicat trei cămine culturale. Unul dintre ele a fost pe acest amplasament, unde astăzi este Casa de Cultură, iar celelalte două au fost la Colacu și la Botuș, după care viața culturală a luat un mare avânt și s-au înființat primele formații de dansuri. După Revoluție a început o nouă etapă: Festivalul <<Buna Vestire>>, Ansamblul <<Arcanul>> începând deja turnee în străinătate și se simțea nevoia să facem alt pas, să facem cultură la un alt nivel. Această investiție este închinată Festivalului <<Buna Vestire>>, drept pentru care, vă așteptăm pe toți duminică, 27 martie, la ediția ce se va ține aici, în această Casă de Cultură”, a transmis primarul Tudor Zdrob.

La rândul său, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava a transmis un mesaj de felicitare și susținere din partea președintelui Gheorghe Flutur, subliniind meritul oamenilor din această localitate în tot ceea ce înseamnă viață culturală.

Fost primar, deputatul Angelica Fădor, a transmis că în spatele unei astfel de investiții stau multe sacrificii și multă muncă, de aceea întreaga echipă a Primăriei merită felicitată.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.