Comuna suceveană Ilișești se află într-un amplu proces de dezvoltare de când la cârma acesteia este viceprimarul cu atribuții de primar, Gheorghe Dîrțu. Anul acesta, cu bani de la buget local, Primăria a făcut o serie de investiții menite să crească calitatea vieții cetățenilor, urmând ca de anul viitor să fie implementate și alte proiecte importante.

Astfel, din bugetul propriu, au fost modernizați prin asfaltare peste 600 de metri de drumuri comunale, în prezent lucrându-se la marcaje și la amenajarea șanțurilor. Gheorghe Dîrțu a subliniat că șanțurile vor fi momentan de pământ, urmând ca după ce vor fi montate rețelele de apă și canalizare să fie betonate. Tot anul acesta, au fost înlocuite zece podețe și urmează să mai fie modernizate alte zece.

De asemenea, au fost pietruiți 5 kilometri de drum comunal, urmând ca în viitorul apropiat să fie asfaltați.

Pe de altă parte, și proiectul de modernizare a iluminatului public îi poartă semnătura lui Gheorghe Dîrțu, acesta reușind, prin Agenția Fondului pentru Mediu și cu o cofinanțare de la bugetul local, să modernizeze întreg sistemul de iluminat public din comună.

„Până acum a fost realizat jumătate din proiect, însă, până la sfârșitul anului va fi finalizat”, a declarat Gheorghe Dîrțu.

Acesta a adăugat că investiția presupune demontarea a 323 de aparate de iluminat și a 323 de console și montarea a 523 de console și a 530 de aparate de iluminat.

O altă investiție importantă realizată de actualul primar al comunei Ilișești este cea privind modernizarea sistemului de încălzire de la Școala Gimnazială „Simion Florea Marian”.

„Trebuia neapărat efectuată această modernizare. Practic, unitatea școlară încă era încălzită cu sobe vechi. Noi am achiziționat întreaga instalație, am montat 44 de calorifere și am cumpărat centrale performante. Astfel, copiii și angajații unității școlare au acum confort”, a explicat Dîrțu.

Acesta a mai spus că lucrările, care se ridică la aproximativ 2 miliarde de lei vechi, au fost finanțate tot cu bani de la bugetul local al comunei Ilișești. Totodată, Gheorghe Dîrțu a precizat că anul viitor Școala Gimnazială „Simion Florea Marian” Ilișești va intra într-un proces de modernizare, urmând a fi schimbată instalația electrică și refăcute interioarele.

Și cum agenda de la Primărie nu este niciodată goală, noul primar are deja o serie de proiecte pe care vrea să le implementeze anul viitor. Este vorba despre construirea unui pod nou peste un pârâu din satul Ilișești, dar și despre extinderea rețelei de apă și înființarea rețelei de canalizare, precum și despre asfaltarea a 5 kilometri de drum. Trebuie precizat că podul va fi realizat cu fonduri proprii, iar celelalte investiții cu fonduri guvernamentale, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

„Până acum ne-am bazat pe banii proprii și pe cei primiți de la Consiliul Județean Suceava, care ne-a fost alături, însă în viitor vom accesa și fonduri europene și guvernamentale. Este multă treabă și trebuie să ne dezvoltăm”, a conchis primarul Gheorghe Dîrțu.

4 Responses

  1. Gelu Ignat

    Sincere felicitări domnule primar Dîrțu pentru că mișcați lucrurile în direcția potrivită, în folosul comunității !

    Răspunde
  2. Scripca

    Bună ziua! Cu tot respectul, absolut toate aceste proiecte au fost implementate, semnate si începute de d-nul Avasaloaie Florinel Radutu. Felicitări pentru continuitate!

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.