Comuna Panaci a intrat în competiție pentru titlul de „Sat European de Tineret 2021”. În finala concursului au intrat încă șapte comune din țară, respectiv: Sălacea (Bihor), Grivița (Galați), Cleja (Bacău), Buciumeni (Dâmbovița), Bâra (Neamț) și Slimnic și Rășinari din județul Sibiu.

Potrivit organizatorilor, titlul de „Sat European de Tineret” este oferit în cadrul programului național European Youth Village satelor sau comunelor din România care susțin tinerii în acțiunile pe care aceștia doresc să le organizeze în comunitate, și care înțeleg că schimbarea la nivel local este generată printr-un parteneriat între autoritoritățile locale și tineri. Pe parcursul anului 2021, în comunele care vor purta acest titlu, toate inițiativele, evenimentele sau acțiunile ce vor fi organizate vor urmări să crească participarea tinerilor și a autorităților în vederea rezolvării unor probleme sau nevoi ale acestora, cât și îmbunătățirii unor aspecte care-i vizează în mod direct pe tinerii din mediul rural.

Prin participarea în program, tinerii devin mai conștienți de resursele de care dispun, mai vizibili și pregătiți să acționeze în direcția unei schimbări pe care și-o doresc la nivel local, național, european. Candidatura pentru obținerea titlului de „Sat European de Tineret” este depusă de către un grup de inițiativă format din minim cinci tineri, susținuți de către o organizație nonprofit și de către autoritățile locale printr-o scrisoare de susținere. 

𝘋𝘦𝘴𝘱𝘳𝘦 𝘵𝘪𝘵𝘭𝘶𝘭 𝘥𝘦 „𝘚𝘢𝘵 𝘌𝘶𝘳𝘰𝘱𝘦𝘢𝘯 𝘥𝘦 𝘛𝘪𝘯𝘦𝘳𝘦𝘵” ș𝘪 𝘤𝘢𝘭𝘦𝘯𝘥𝘢𝘳𝘶𝘭 𝘥𝘦 𝘦𝘷𝘢𝘭𝘶𝘢𝘳𝘦:

𝘌𝘶𝘳𝘰𝘱𝘦𝘢𝘯 𝘠𝘰𝘶𝘵𝘩 𝘝𝘪𝘭𝘭𝘢𝘨𝘦 𝘦𝘴𝘵𝘦 𝘶𝘯 𝘱𝘳𝘰𝘨𝘳𝘢𝘮 𝘤𝘰𝘰𝘳𝘥𝘰𝘯𝘢𝘵 𝘭𝘢 𝘯𝘪𝘷𝘦𝘭 𝘯𝘢𝘵̦𝘪𝘰𝘯𝘢𝘭 𝘥𝘦 𝘤𝘢̆𝘵𝘳𝘦 𝘈𝘴𝘰𝘤𝘪𝘢𝘵𝘪𝘢 𝘗𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘋𝘦𝘻𝘷𝘰𝘭𝘵𝘢𝘳𝘦 𝘈𝘤𝘵𝘪𝘷𝘢 𝘴̦𝘪 𝘎𝘰 𝘍𝘳𝘦𝘦 – 𝘈𝘴𝘰𝘤𝘪𝘢𝘵̦𝘪𝘢 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘚𝘱𝘳𝘪𝘫𝘪𝘯𝘪𝘳𝘦𝘢 𝘚𝘰𝘤𝘪𝘦𝘵𝘢̆𝘵̦𝘪𝘪 𝘊𝘪𝘷𝘪𝘭𝘦 𝘪𝘮𝘱𝘭𝘦𝘮𝘦𝘯𝘵𝘢𝘵 𝘤𝘶 𝘴𝘱𝘳𝘪𝘫𝘪𝘯𝘶𝘭 𝘌𝘳𝘢𝘴𝘮𝘶𝘴 𝘗𝘭𝘶𝘴.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.