Durere fără margini la înmormântarea celui care, preț de câteva decenii, i-a păstorit sufletește pe locuitorii comunei Poiana Stampei.

Părintele Domițian Tătaru a fost condus pe ultimul drum marți, 20 august, în prezența a sute de persoane îndoliate și a unui sobor impresionant de preoți, în frunte cu ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților și ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Întreaga comunitate a aflat cu durere despre plecarea timpurie din lumea acesta a unuia dintre preoții destoinici ai comunei Poiana Stampei. Moartea fulgerătoare a lăsat în urmă multă durere în sufletul soției și a copiilor săi, dar și în inimile enoriașilor pe care i-a păstorit atâția ani.

Acesta a fost un preot râvnitor, apropiat de enoriașii săi, solidar cu cei aflați în suferință, implicat în multe lucrări de construire și înfrumusețare a lăcașurilor de cult și prezent la fiecare eveniment important al comunității.

La sfârșitul lunii iulie părintele Domițian a primit de la primarul comunei, Viluț Mezdrea, titlul de Cetățean de Onoare al comunei Poiana Stampei.Imediat după sărbătoarea comunei problemele de sănătate pe care le-a avut nu i-au mai permis să fie prezent la slujbele de la biserică. Nu le-a spus însă decât celor din familia sa despre suferințele sale, pe enoriași asigurându-i că nu are nimic grav.

Preotul Domițian Tătaru s-a născut la 3 martie 1956, în Stulpicani, ca mezin în familia cantorului Vasile și al Ioanei.

Preotul a urmat studiile elementare și liceale la școala generală și Liceul Teoretic din Stulpicani. Părintele Tătaru a urmat cursurile Institutului de Grad Universitar din Sibiu, iar în timpul facultății s-a căsătorit cu ec. Paraschiva Popa, din satul vecin, Negrileasa.

La 13 ianuarie 1982, preotul a fost anunțat că va fi numit paroh la Poiana Stampei. Astfel, la 1 iunie 1982, după jumătate de an, părintele Tătaru a preluat enoria din localitatea în care se află poarta de intrare în Bucovina. Prima slujbă a fost susținută de Sânzâiene în Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” și,  de atunci, a păstorit localitatea.

Potrivit oamenilor locului, nici nu s-a așezat bine în enorie că, în primăvara anului 1983, parohul Domițian a începu să schimbe fața lăcașului de cult. A construit un prăznicar, apoi a ridicat un foișor pentru oficierea slujbelor de Înviere, a refăcut fațada bisericii, a cumpărat noi strane, etc. Cea mai importantă realizare a părintelui Tătaru a avut loc în 1992: retrocedarea terenurilor primite de parohie, ca donații ale vremurilor trecute.

În fapt, părintele paroh Domițian Tătaru a fost un preot cu har care s-a îngrijit ca toate lucrurile să arate și să funcționeze bine, iar biserica să aibă un rol important în viața comunități.

În aceste momente de adâncă suferință redacția SuceavaLive adresează familiei îndoliate cele mai profunde gânduri de compasiune.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.