Primăria comunei Putna și Consiliul Local al Comunei Putna organizează în perioada 28 noiembrie – 2 decembrie 2018.
Astfel, pe 28 noiembrie, începând cu ora 11:00, se vor depune coroane de flori la Monumentul Eroilor din localitate, iar la ora 12:00, la Mănăstirea Putna, va avea loc un eveniment dedicat Unirii Bucovinei cu țara.

Pe 29 noiembrie, de la ora 12:00, Căminul Cultural Gura Putnei va găzdui o serbare dedicată Unirii românilor, invitatul special al evenimentului fiind prof. univ. Florin Pintescu.
Vineri, 30 noiembrie, va avea loc inaugurarea Grădiniței cu Program Normal Putna și sfințirea Grădiniței și a Școlii Gimnaziale Putna.
Ziua de 1 decembrie va fi sărbătorită în centrul localității unde, începând cu ora 16.00, va avea loc un concert cu cântecele Unirii și vor fi aprinse luminile din bradul de Crăciun. La ora 18:00, la Casa de Cultură, va avea loc un concert susținut de artista Maria Gheorghiu. În deschidere va cânta Ansamblul „Fiii Putnei”.
Și în ziua de 2 decembrie Casa de Cultură din localitate va găzdui, începând cu ora 18:00, un concert extraordinar al îndrăgitei artiste de muzică populară Sofia Vicoveanca. În deschidere va cânta Alexandra Dan.
„Înaintașii noștri au înfăptuit unirea. Să fim mândri că suntem români și să rămânem uniți întotdeauna !! Ne vedem la Putna pentru a marca cel mai important moment din istoria românilor. Intrarea la spectacole, care este gratis, se va face pe baza de invitații ce se găsesc la primărie”, a transmis primarul comunei Putna, Vasile Coroamă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.