După ani la rând în care lucrurile păreau că bat pasul pe loc, comuna Stulpicani a reușit să recupereze multe investiții rămase în urmă și, mai mult decât atât, să devină un adevărat exemplu în rândul localităților din mediul rural. Toate acestea s-au întâmplat fără înșiruiri de promisiuni, ci dimpotrivă: cu mult avânt spre fapte. Vasile Zamcu se află la al doilea mandat de primar și, deși comuna a evoluat vizibil în ultimii ani, primarul amintește că acest lucru se datorează echipei de la Primărie, Consiliului Local și tuturor celor care, alături de el, au pus umărul pentru bunul mers al lucrurilor din comună.

Doar în ultima perioadă, mai multe domenii de interes din localitate au cunoscut îmbunătățiri. Astfel, fie că vorbim de educație, sănătate, infrastructură sau culte, în toate aceste domenii s-au făcut ample investiții

Un proiect recent, finanțat cu fonduri externe, ce va fi implementat în comuna suceveană Stulpicani este cel privind eficientizarea energetică a Școlii Gimnaziale Stulpicani. Proiectul prevede anveloparea clădirii cu vată bazaltică, schimbarea centralelor, dar și montarea unui termosistem nou de ventilație și climatizare. Totodată, sistemul de iluminat al clădirii unității de învățământ va fi înlocuit cu unul nou ce va contribui semnificativ atât la confortul elevilor, cât și la scăderea facturilor.

Și parchetul din sălile de clasă va fi înlocuit cu unul nou, tot prin acest proiect.

Potrivit edilului, lucrările vor fi finalizate până la sfârșitul lunii noiembrie a anului 2023, valoarea totală a investiției, realizate cu fonduri europene prin Programul Operațional Regional, ridicându-se la 1.819.192,50 de lei.

 

Monument al Eroilor, unic în județ

 

Și cum înaintașii noștri trebuie cinstiți pentru faptele lor mărețe, primarul Vasile Zamcu a ridicat în localitate un deosebit monument al eroilor, demn de faptele acestora.

Acest obiectiv de investiții, unic în județul Suceava, a fost realizat cu bani de la bugetul local al comunei.

La capitolul culte, pe lângă sprijinul alocat Bisericilor, de curând, pentru a facilita accesul în cimitirul din localitate, Primăria Stulpicani a alocat fonduri pentru pavarea aleilor de acces din cimitir.

„N-am făcut promisiuni la început și nu fac nici acum. Lăsăm faptele să vorbească în locul cuvintelor”, a spus primarul Vasile Zamcu.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.