Comuna Sucevița este una dintre puținele localități care beneficiază de programul de înregistrare sistematică gratuită a imobilelor, program care se desfășoară la nivel național. Anunțul a fost făcut de către primarul Dorin Ioan Pînzar, care a precizat că acest program include identificarea și efectuarea măsurătorilor cadastrale a tuturor terenurilor și construcțiilor din comuna Sucevița, atât cele private, cât și cele din domeniul public sau privat al comunei.

„Lucrările de înregistrare sistematică a imobilelor se desfășoară pe întreg teritoriul comunei Sucevița și presupun mai multe etape. În prezent se derulează măsurarea imobilelor cu construcții atât în intravilanul, cât și în extravilanul comunei”, a declarat primarul comunei Sucevița, Dorin Ioan Pînzar.

Trebuie precizat că toate lucrările, începând cu măsurătoarea propriu-zisă și până la emiterea extrasului de carte funciară, sunt gratuite. Edilul a subliniat că beneficiarii programului sunt toți locuitorii comunei Sucevița, indiferent că sunt proprietari, posesori ori deținători ai imobilelor de pe teritoriul localității.

Terenurile care aparțin locuitorilor comunei, dar care nu sunt pe teritoriul acesteia nu fac obiectul acestui program. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.