Anul 2021 vine cu ample proiecte de investiții în comuna suceveană Zamostea. Potrivit edilului Vasile Haliuc unul dintre cele mai importante proiecte de care vor beneficia cetățenii este racordarea comunei la apă și canalizare. Totodată, primarul are în vedere și racordarea comunei la gaz metan, însă așteaptă să apară axele de finanțare destinate acestor proiecte.

„Avem în derulare un proiect de aducțiune de apă și canalizare pe o distanță de 17 kilometri în valoare de 2,5 milioane de euro. Banii sunt de la Uniunea Europeană. Tot pe fonduri europene vom depune și proiectul pe gaz, printr-un acord de parteneriat cu comuna Grămești”, a declarat primarul Vasila Haliuc.

În altă ordine de idei, edilul a subliniat că tot în implementare are și două proiecte de infrastructură rutieră, unul, prin Ministerul Dezvoltării, care prevede modernizarea unor drumuri comunale și unul, prin CNI, care prevede reabilitarea unor sectoare de drum. Vasile Haliuc a subliniat că aproximativ 60% dintre drumurile din comuna Zamostea sunt modernizate.

Pe de altă parte, în ceea ce privește infrastructura școlară, Vasile Haliuc a subliniat că două dintre cele trei clădiri ale unităților școlare au fost modernizate, iar pentru cea de-a treia se află în execuție un amplu proiect de modernizare.

Tot în execuție se află și proiectul privind modernizarea Dispensarului uman din localitate.

„Toate lucrările aflate în execuție vor fi finalizate anul acesta. De altfel, am făcut un Studiu de Fezabilitate pentru amenajarea unui Parc în comună, însă aștept să apară axele de finanțare pentru a putea depune proiectul. Intenționez să-l depun prin GAL”, a subliniat Vasile Haliuc.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.