Anul 2021 vine cu obiective importante pentru comuna suceveană Zvoriștea. Potrivit edilului Constantin Barariu, Primăria are în lucru o serie de proiecte menite să crească calitatea vieții cetățenilor comunei Zvoriştea.
Dacă până acum primarul Barariu a reușit să modernizeze toate unitățile școlare, Dispensarul uman, Unitatea Medico-Socială, clădirea Poștei și Căminul Cultural, în acest nou mandat acesta și-a propus să extindă alimentarea cu apă și canal și să continue cu asfaltarea drumurilor.

„În execuție avem mai multe proiecte care vor fi și finalizate anul acesta, respectiv o extindere a rețelelor de apă și canalizare, construirea unei săli de sport, a unui centru multifuncţional, amenajarea unui teren de sport, precum și finalizarea asfaltării celor 11 kilometri de drum deja contractați”, a declarat Constantin Barariu, primarul comunei Zvoriștea.

Edilul a subliniat că în ceea ce privește apa și canalul are deja un proiect întocmit pentru racordarea a trei sate din comună, însă așteaptă să apară axele de finanțare pentru a putea să îl depună.
În ceea ce privește racordarea comunei Zvoriștea la gaz metan Constantin Barariu a precizat că a depus spre finanțare proiectul, acum aflându-se în evaluare. Totodată, în evaluare se află și proiectul privind achiziționarea de tablete pentru ca elevii să poată studia online, însă, deși este depus de mai bine de patru luni, încă nu i s-a aprobat finanțarea.

„Am foarte multe proiecte pe care aș vrea să le implementez, însă depinde foarte mult de ce surse de finanțare vor exista. Noi avem un buget mediu, din care pot face câteva proiecte mici, însă pentru cele mari trebuie fonduri de la Guvern sau de la Uniunea Europeană”, a adăugat primarul Constantin Barariu.

Între investițiile propuse pentru acest an se numără extinderea rețelelor de apă și canalizare, continuarea asfaltării drumurilor, construirea mai multor trotuare, amenajarea unui parc, precum și alte investiții menite să crească calitatea vieții locuitorilor comunei Zvoriștea.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.