Primăria comunei Cornu Luncii, Biserica Păiseni din Parohia Sasca Mare și Asociația Cultul Eroilor „Plăieșii” a județului Suceava organizează sâmbătă, 21 septembrie, începând cu orele 12:00, o ceremonie de comemorare a sublocotenentului (p.m.) Ioan Grosaru, din satul Păiseni, întrucât se împlinesc 12 ani de la trecerea în eternitate a eroului.

Trebuie precizat că în fiecare an, din cei 12 care s-au scurs de la moartea eroului, Asociația Cultul Eroilor „Plăieșii” a județului Suceava, Primăria comunei Cornu Luncii, Biserica și colegii de la Batalionul Scorpionii Galbeni, îl commemorează.

„Se împlinesc 12 ani de când eroul nostru, Ioan Grosaru, a trecut la cele veșnice într-un atentat capcană din Irak. Astfel, sâmbătă, la Monumentul eroului, îl comemorăm. Noi ne-am pregătit și o să îi cinstim memoria ca și în ceilalți ani”, a spus primarul comunei Cornu Luncii, Gheorghe Fron.

Potrivit edilului din Cornu Luncii, la evenimentul solemn vor lua parte aproximativ 100 de participanți, între care cadre militare, oficialități, elevi, precum și locuitori ai comunei.

La eveniment au fost invitați și vor lua parte prefectul județului Suceava, Mirela Elena Adomnicăi, șefa cabinetului ministrului Apărării Naționale, col. dr. Elena Poescu, comandantul Batalionului 32 Timișoara, colonelul Andrei Valeriu Jianu, comandandul Spitalului Militar Timișoara, col. dr. Homeag Sorin, maior Rațiu Cătălin de la Brigada 18 Banat, slt Marius Apostol, președintele Asociației Veteranilor Militari și Veteranilor Invalizi din Teatrele de operații, plt. adj. principal Ieremia Lucian, redactor la Observatorul Militar, plt. major Onea Mihai, consilierul comandantului Batalionului Scorpionii Galbeni Timișoara, plt. adj. Sorin Chiriac, veteran militar de la Unitatea Militară Bălțătești, plt. major Fluieraș Bogdan de la Unitatea Scorpionii Galbeni Timișoara, caporal Dumitru Florea, invalid în teatrele de operație și, de la Asociația Cultul Eroilor Suceava, președintele col. Neculai Niga și primvicepreședintele maistru militar principal Davidel Dumitru, col. Anton Mugurel de la Centrul Militar Județean Suceava, col. Ionel Postelnicu de la Școala de Jandarmi Fălticeni, dar și reprezentanți ai ISU Fălticeni. De asemenea, vor participa la comemorare și 15 elevi de la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, de asemenea, vor fi acolo și elevi Școlii „Ioan Grosaru” din Păiseni.

Trebuie precizat că în amintirea lui a fost construit un  monument care cuprinde și eroii neamului din primul și cel de-al doilea război mondial, o casă memorială iar școala din sat îi poartă numele.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.