Surse au precizat pentru PSnews.ro ca, in urma informatiilor aparute in media romaneasca, a recentului material video realizat de echipa americana de investigatii Environmental Investigation Agency, al sesizarilor parlamentarilor si societatii civile, Ministerul Mediului s-a autosesizat si a dispus un amplu control care vizeaza activitatea societatii Holzindustrie Schweighofer si nu numai.

Astfel, se pare ca o echipa de control se va deplasa in cursul zilei de astazi, si va verifica in ce masura neregulile semnalate de societatea civila in privinta taierilor ilegale de lemn se confirma. De reamintit faptul ca Presedintele Klaus Iohannis a trimis Parlamentului spre reexaminare, luna trecuta, Legea pentru modificarea si completarea Codului Silvic. Codul Silvic, forma initiala si nepromulgata de Presedinte a plecat deja de la Senat, iar saptamana viitoare va exista dezbatere in Camera Deputatilor si in Comisii.
UPDATE
Reprezentantii Ministerului Mediului controleaza astazi sediile din Sebes si Radauti ale companiei austriece Holzindustrie Schweighofer. Ministerul s-a autosesizat dupa ce in presa romaneasca si internationala s-a scris ca grupul austriac accepta si recompenseaza lemnul taiat ilegal din padurile din Romania, relateaza Hotnews.
Pe 23 martie, Klaus Iohannis, presedintele Romaniei a retrimis noul cod silvic inapoi in Parlament pentru amendamente si dezbateri. La scurt timp a fost data publicitatii scrisoarea trimisa de CEO-ul Schweighofer catre primul ministru al Romaniei, cerand sa schimbe Codul Silvic, in caz contrar amenintand cu efecte negative asupra comertului dintre Austria si Romania, in general. Elementul din Codul Silvic care face obiectul dezbaterilor este limita de 30% impusa oricarei companii in procesarea unei specii sau sortiment din Romania.
Reprezentantii Holzindustrie Schweighofer Romania spuneau intr-un punct de vedere trimis la solicitarea HotNews.ro in aprilie ca respecta legile si reglementarile in vigoare atunci cand cumpara lemn.
Reprezentantii Holzindustrie Schweighofer spuneau ca vor demara o ancheta interna in privinta acuzatiilor privind cumpararea de lemn taiat ilegal: “Toate persoanele implicate in procesul de achizitionare sunt obligate sa semneze pe proprie raspundere faptul ca vor respecta normele de conduita interna. Compania noastra nu va tolera comportamentul inadecvat al angajatilor sai”, se arata in raspunsul trimis de Holzindustrie Schweighofer Romania.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.