Pe 9 decembrie, începând cu ora 19:00, sucevenii sunt așteptați la un concert extraordinar susținut de Spirit Brass Esemble.

Spirit Brass Ensemble reunește muzicieni din diferite orchestre, cu dorinţa de a perfecţiona cântatul în ansamblul de brass din România. Mergând pe direcţia impusă de German Brass, Mihai Ceascai a înfiinţat în cadrul departamentului de muzică de cameră de la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Romanian Young Brass. Ansamblul s-a perfecţionat sub îndrumarea unor instrumentişti de elită din Europa şi din Statele Unite ale Americii.

Muzicienii din Romanian Young Brass au evoluat ajungând muzicieni şi în orchestrele naţionale din ţară şi din străinătate. În 2009 ansamblul a participat la Festivalul Internaţional George Enescu.

Din 2010, Romanian Young Brass a devenit Spirit Brass Ensemble, odată cu absolvirea tinerilor studenţi, devenind prin alăturarea şi altor muzicieni, cea mai bună orchestra de profil din ţară.

Spirit Brass Ensemble abordează un repertoriu vast, începând cu perioada Barocă până la muzica secolului 20, muzica de jazz, de film, inclusiv repertoriu folk.

Biletele costă 30 lei şi pot fi cumpărate de la secretariatul Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava.

Concert de colinde, jazz şi muzică de film, cu Spirit Brass Ensemble

Concert de colinde, jazz şi muzică de film, cu Spirit Brass Ensemble

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.