Casa de Cultură a Studenţilor din Suceava și Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava organizează un concert folk alături de WALTER GHICOLESCU.

Concert Folk la USVÎn definirea expresiei lirice „trebuie să te găsești pe tine și să-ți găsești stilul” consideră artistul. Compozitiile lui de folk dinamic contemporan combină ciupituri intime de chitară acustică, o voce pasională și o multitudine de imagini poetice pentru a arăta cât de puternică poate să fie liniștea. Aduce a simbioza de folk si pop, deși artistul își descrie stilul succinct ca “folk-country cu tonalitati specifice de chitară acustică”.

„Cred ca este cool ca nu poate fi usor de definit”, mai spune Walter. Cu oricare serie de acorduri, artistul cîștigă atenția ascultatorului. Vocea captivează și tehnica de chitară este cuceritoare. Muzica în sine pare oarecum sobră și melancolică, dar timbrul cald îi adaugă acesteia un fel de optimism care străbate dincolo de tristețea unor părți instrumentale. Că artistului îi reușesc deopotrivă sunetul acustic și profunzimea melodiei se explica prin strategia, unică, de echilibrare a emotiei. Pendulând ca un leagan de copil între lirica melodiă de aur și rezonanta ritmică pop, Walter dă senzația că talentul autentic de compozitie nu implică nici un efort. Acest echilibru este cheia mesajului artistic blând, și totuși îndraznet.
Evenimentul are loc marți, 8 martie, de la ora 18:00 la Auditorium „Joseph Schmidt”
iar prețul unui bilet este de 10 lei pentru adulți și 5 lei pentru elevi și studenți. Pentru rezervări puteți apela numărul de telefon 0752 092 606.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.