Miercuri, 25 iunie, începând cu ora 18.30, va avea loc în Auditorium-ul „Joseph Schmidt” un concert extraordinar de muzică mexicană și sud-americană, susținut de grupul „Orfeon Universitario de Puebla” din Mexic.

Potrivit organizatorilor, ansamblul se află în turneu în România la invitația prof. univ. dr. Nicolae Gâscă de la Universitatea de Arte „G. Enescu” din Iași, dirijorul cantatei „Cantores amicitiae”.

Grupul ORFEÓN UNIVERSITARIO DE PUEBLA a fost fondat în octombrie 1987, la inițiativa Arhiepiscopului Dr. Rosendo Huesca y Pacheco, de către dirijorul și compozitorul Jose Antonio Rincon, ca un ansamblu al Facultății de Arte a Universității Autonome din Puebla, Mexico și reunește cântăreţi profesionişti şi studenţi ai Universității.

A concertat cu peste 30 de lucrări vocal-simfonice, printre care şi Magnificat de Bach şi de Vivaldi, Requiem de Verdi, de Mozart și de Fauré, Stabat Mater de Rossini și de Pergolesi, Gloria de Poulenc și de Vivaldi, dar şi cu numeroase piese corale aparţinând compozitorilor mexicani Juan de los Reyes şi Manuel Zumaya și prelucrări de folclor mexican și sud-american.

Fondatorul corului este compozitorul și dirijorul José Antonio Rincón, licenţiat al Universităţii Naţionale din Columbia și masterand în dirijat de cor la Queens College, New York.

Intrarea este liberă.

Afis concert Orfeon

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.