În Parcul Central al municipiului Suceava, a fost organizat duminică, 8 aprilie, în prima zi de Paști, un concert de toacă, urmat de un spectacol susținut de ansambluri folclorice din județ și coruri bărbătești care au prezentat piese cu specific religios.

Profitând de vremea foarte frumoasă, peste 500 de suceveni au venit în parcul din fața Palatului Administrativ, unde au ciocnit ouă roșii și s-au bucurat de spectacolul  organizat de Consiliul Județean.

După o slujbă oficiată de doi preoți din municipiul Suceava, gazda evenimentului, Casian Balabasciuc, i-a invitat pe președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur și pe primarul Ion Lungu să spună câteva cuvinte celor prezenți.

CONCERT DE PASTI SUCEAVALIVE 2018

După acest moment a urcat pe scenă Corul Bărbătesc al Parohiilor din Bosanci, în care se afla și fostul primar al comunei Bosanci, Anton Curic, care a cântat în mai multe variante piesa religioasă „Hristos a Înviat!”

https://www.facebook.com/suceavalive.ro/videos/1784151555009615/

 

Spectacolul a fost încheiat de Grupul vocal „Fiii Mitocului” , Corul parohial „Nașterea Maicii Domnului”, ambele din Mitocu Dragomirnei și de Grupul folcloric „Balada Bucovinei” din Suceava.

La concertul de toacă susținut în centrul municipiului Suceava s-au înscris și au participat mulți tineri, cu experiență în această abilitate, dar și viceprimarul comunei Mitocu Dragomirnei, Radu Reziuc.

https://www.facebook.com/suceavalive.ro/videos/1784213798336724/?t=8

Cei prezenți au apreciat evenimentul organizat de Consiliul Județean, dar cel mai tare s-au bucurat copiii, pentru care organizatorii spectacolului au adus iepurași și o căruță de mici dimensiuni trasă de doi ponei.

CONCERT DE PASTI SUCEAVALIVE 2018

Participanții la eveniment au primit din partea organizatorilor ouă roșii, pe care le-au ciocnit, conform tradiției creștine.

mitocul dragomirnei radu reziuc

CONCERT DE PASTI SUCEAVALIVE 2018 CONCERT DE PASTI SUCEAVALIVE 2018 CONCERT DE PASTI SUCEAVALIVE 2018

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.